Care Inn

Alzheimercafé Oisterwijk over wat dementie is


Het volgende Alzheimercafé staat gepland op dinsdag 18 juni. Ans Mulders is die dag te gast. Zij is specialist ouderengeneeskunde bij Thebe en zal vertellen over het thema “wat is dementie en wat zijn de meest voorkomende soorten dementie”. Met andere woorden, wat is normaal in een verouderingsproces en wanneer spreek je van dementie? De eerste verschijnselen van dementie zijn meestal subtiele gedragsveranderingen. Hoe kun je deze herkennen en wanneer zijn er signalen die aanleiding geven om contact op te nemen met uw huisarts?

Het Alzheimercafé, voor gesprekken over alzheimer met deskundigen en mantelzorgers.

Van belang is ook om te weten waar en hoe hulp kan worden verkregen als je net de diagnose dementie hebt gekregen. Als specialist ouderenzorg heeft Ans Mulders veel kennis en expertise opgedaan over de ziekte dementie. Zij zal ook nader ingaan op de meest voorkomende soorten dementie.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk