Care Inn

Food Festival in Haaren met thema Het goede leven


Zondag 23 juni wordt het goede leven en het goede eten gevierd tijdens de 7de editie van Food Festival de Es op Tuinderij de Es in Haaren.

Food Festival bij Tuin de Es.

Door velen wordt dit festival beschouwd als het beste Tuinfeest van Brabant. Deze editie met vooral muziek van muzikanten uit de regio en groene cateraars koken met de biologische groente van deze tuinderij. Ook voor inspiratie over duurzame landbouw en gezonde voeding, voor inspanning en ontspanning is er, voor alle leeftijden, wat te beleven.

Het is een echt familie tuinfeest met een breed aanbod aan entertainment voor iedereen; dus neem je vrienden, familie en kinderen gerust mee. Kinderkookworkshop, yoga, workshop Kombucha maken, cacao ceremonie, bloemen plukken, creatieve activiteiten en veel meer.

Je kunt lekker met de voeten in het gras genieten van een drankje, of even de voetjes van de vloer bij diverse optredens. Kom luisteren naar Daddy to the Rescue, Hein Augustijn op met Brabomundo en de intieme liedjes van Rosa Vendel.

Lokale cateraars zoals Koks van Vaderland, Sannanas, Culina Flamma, Groene Kost, Crêperie Natuurlijk en meer, komen hun lekkerste gerechten maken op basis van de biologische groente die op de bedden groeien tussen de festivalbezoekers. Frank Aarnoudse van Groene Kost, zal ook het 3 gangen diner op de avond ervoor op zaterdag 22 juni verzorgen. Kaartjes voor dat diner zijn te koop via de webshop van tuindees.nl

Verder zijn er diverse rondleidingen over de biologische tuinderij en staan de zorgmedewerkers klaar om u alles te vertellen over de dagbesteding op de tuinderij. Collega bedrijf ‘het Kruidenrijk’, aan de overkant van de weg, is open deze dag.

Op Tuinderij de Es telen ze biologische groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen met de hulp van mensen met een zorgvraag. Ook biedt de tuinderij dagopvang voor ouderen en mensen met beginnende dementie. Vier dagen per week wordt de groente in eigen winkel aan het bedrijf verkocht. De hoge kwaliteit zorg en het onderhoud van de tuin en kas kan alleen dankzij vele vrijwilligers die zich inzetten. Ook het Food Festival wordt van voor naar achter mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers.

Het festival vindt plaats op zondag 23 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. Tickets kosten 7,50 euro. Kinderen onder de 17 gratis. Kijk voor het volledige programma en de kaartverkoop op de website: tuindees.nl