Care Inn

Noodkreet vanuit een (te) warm Wijkcentrum Pannenschuur


Gebruikers van Wijkcentrum Pannenschuur hebben een brief gestuurd aan burgemeester en wethouders vanwege een (te) warm gebouw:

Diverse activiteiten in Wijkcentrum Pannenschuur.

Namens 100 bridgers in wijkcentrum Pannenschuur, Lavendel 9 te Oisterwijk vragen wij om de plaatsing van een paar airco units in Wijkcentrum Pannenschuur in het bargedeelte en de vergaderruimten. Bij binnentemperaturen van 22-37C (diverse metingen vorig jaar en dit jaar) is bridgen onaandoenlijk! Ondanks dat de afzuiging gerepareerd is (deze voldoet simpelweg niet).

Wij hebben vast wat voorwerk voor jullie gedaan en een bedrijf gevonden dat gespecialiseerd is in airo’s en dat niet duur is. Het is een lokaal bedrijf wat politiek gezien een pré is.

Maar naast bridgers zijn er ook andere groepen die gebruik maken van het wijkcentrum, ik neem de vrijheid om ook namens onderstaande doelgroepen een wanhoopskreet naar de gemeente Oisterwijk te slaken want we zijn inmiddels desperaat;

– diverse biljartverenigingen op allerlei momenten in de week
– deelnemers bridgecursus voor mensen die nog in het werkproces zijn iedere maandagavond (sept t/m dec en jan t/m mei)
– deelnemers bridgecursus iedere vrijdagochtend voor ouderen (sept t/m
dec en jan t/m mei)
– de Buurtkamer bezoekers iedere dinsdagmiddag
– de bridgers iedere woensdagmiddag
– de SOOS bezoekers iedere woensdagavond (activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking en/of mensen met een psychische kwetsbaarheid)
– de modeclub ‘Steekje los’ iedere donderdag (onder leiding van een
gediplomeerd costumière gaat men aan de slag met het ontwerpen, maken of
vermaken van eigen kleding of kleding van andere gezinsleden)
– de handwerkgroep iedere dinsdagavond (zij maken kaarten (3D, met borduursels, enz), breien, haken, borduren, etc. Er zijn ook dames bij die breien voor het goede doel)
– de 50+ Bingo bezoekers elke donderdag van de maand (tijdens de pauze van de bingo is er een versnapering en loterij, waarbij enkel levensmiddelen te winnen zijn)
– tafeltennissers van de tafeltennisvereniging iedere donderdagavond (een aantal leden speelt zelfs in teamverband competitie in de TTL)
– jeugdige bezoekers van de Jeugdclub Pannenschuur 1x per maand op vrijdagavonden (voor de jeugd van 8 jaar oud tot en met die van groep 8. Bijeenkomsten met een breed aanbod aan spel en activiteiten, juist vanwege de ontwikkeling van het jonge kind)
– leden van de Computerclub 2x per maand op de zaterdagmiddagen ( met o.a. workshops verzorgd over uiteenlopende onderwerpen zoals foto-/videobewerking, internettelefonie, MS-Office, enz.)
– de bridgers op zaterdagavonden (met bridgepartner bemiddeling zodat iedereen kan komen)
– Het Open Oisterwijks Biljart Kampioenschap op vrijdagavonden en zaterdagmiddagen in de maanden oktober t/m maart)

Tot slot de betaalde medewerkers en de vrijwilligers die in deze omstandigheden moeten werken. Het is altijd moeilijk om aan vrijwilligers te komen ….

En niet te vergeten:
– het Repair café op elke 2e zaterdagmiddag van de maand (men kan er meegebrachte kapotte spullen repareren met hulp van vrijwilligers. Doelstellingen zijn het verkleinen van de afvalberg, het behouden van kennis over repareren en het versterken van de sociale cohesie).

En om dat laatste draait het allemaal; de sociale cohesie.

Niet alleen veel vertrouwen in en veel meedoen met de samenleving bevorderen de sociale cohesie, ook het klimaat (in deze letterlijk te nemen) draagt hieraan bij.

Als ons verzoek onderbouwd dient te worden met bijv. een handtekeningenlijst dan willen wij gerust een petitie starten. Laat maar weten.

Met warme groet,
Karin Poppelaars