Care Inn

Partij PRO: politiek offert natuur op


Tot onze teleurstelling is een grote meerderheid van de raadsleden akkoord gegaan met de wijzigingen in het veelbesproken Koersdocument Oostflank. Zij laten daarmee, samen met het college, de natuur in Oisterwijk in de steek. Gedeelde zorgen namens 4 natuurorganisaties mochten niet baten.

Insprekers van ZLTO, Treeport en diverse tuinders uitten hun ongenoegen over het participatietraject en het aangepaste Koersdocument zoals dat vanavond aan de raad voorlag. En dat terwijl zij, onder leiding van Pieter van Geel, nog extra aan tafel hebben gezeten om tot deze definitieve versie te komen. Maar wie komt er op voor de natuur vragen wij ons af? Wie geeft ‘de natuur’ een stem? Alles van waarde is weerloos, blijkt maar weer eens.

PRO had enkele wijzigingen voorbereid om zo tot een evenwichtiger document te komen. Op het gebied van wonen, natuur, water en veehouderij. Helaas vonden alle andere partijen dat het daarvoor te laat was. Ook de wethouder zag niets in onze voorstellen. Een gelopen koers(document).

Weg dus ruimte voor nieuwe natuur, biodiversiteit en natuurlijke waterlopen. Weg ook stimulans voor de landbouw om nou eens echt natuurinclusief te gaan boeren. Zonder pesticiden, mét de natuur. Daarmee wordt niet alleen de natuur de dupe, en die staat al zo onder druk. Uiteindelijk gaat het ten koste van een groene, gezonde leefomgeving. Één van onze belangrijkste kernwaarden. Maar PRO zal blijven strijden; voor de natuur en onze inwoners.

Fractie PRO

 

Het bericht PRO: politiek offert natuur op verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)