Care Inn

Willemeine Bol: Goed bedoeld


Uit het door haar geschreven boek Op vleugels van nieuwsgierigheid:

Omdat er iemand een klacht neerlegde bij een klachtencommissie waar ik het bestaan niet eens van wist, komt de geleidehondentrainer Serge Gaus kijken en ervaren hoe mijn hond en ik samen door Oosterbeek wandelen. De klacht bestond eruit dat ik Bibi in de trein getild zou hebben en ze is toch ook veel te oud om te werken vinden ze. Omdat een en ander serieus genomen hoort te worden, zal hij zich moeten verantwoorden naar die commissie en dus gaan we op examen; althans zo voelt het, als we uit het buurtbusje stappen en het direct al fout gaat. Ze snuffelt aan een paal dat ze normaal nooit doet, ze kijkt links en rechts, gaat te veel naar links terwijl ze gewoon rechtdoor moet en zo gaat het nog even door. Maar ik vind dat er ook heel veel goed gaat. Het trottoir van de Weverstraat is voor goedkijkende mensen al nauwelijks te doen, laat staan voor een dappere geleidehond van 15 jaar oud. Er staan bankjes en kledingrekken, er lopen mensen, er staan fietsen geparkeerd en de groentenwinkel stalt haar waren in kisten op de stoep. En dat alles op een trottoir van pakweg anderhalve meter breed. Serge is achter mij en laat me begaan zonder commentaar of ingrijpen, behalve als Bibi stil gaat staan. Er is een kleine hond die haar wil begroeten. Maar dat mag en kan niet, dus sommeer ik haar om door te lopen.

Ik verheug me altijd op een ontmoeting met Serge en ik word nooit teleurgesteld…

Willemeine Bol

Het boek over hoe de beperking van blind zijn het leven van deze Oisterwijkse inwoonster heeft verrijkt.

Bovenstaande korte schets is een van de 66 verhalen, die beschrijven hoe de beperking van blind zijn het leven van deze Oisterwijkse inwoonster heeft verrijkt. Zolang ze mensen ontmoet stellen ze haar allerlei vragen over de belevingswereld met ogen die niet waarnemen. En zo ontstond het boek ‘Op vleugels van nieuwsgierigheid’, waarin ze de lezer wil meenemen in die voor velen zeer onbekende en onbegrijpelijke wereld. Onder het pseudoniem Willemeine Bol schreef ze het boek dat nu te koop is bij Boekhandel Oisterwijk.

Dit was de laatste van tien verhaaltjes uit de serie die wij publiceren. De overige levenservaringen van deze Oisterwijkse leest u in het boek.

Klik hier voor eerdere publicaties.