Care Inn

Christ Embregts burgerkoning van Gilde St. Joris & Sebastiaan


Een geslaagde open dag bij Gilde St. Joris & St. Sebastiaan.

Christ Embregts (links) werd burgerkoning.

Zaterdag 29 juni jl. was het zover, de open dag bij het schuttersgilde St. Joris & St. Sebastiaan op hun terrein aan de Laag Heukelomseweg 13 in Heukelom. In de ochtend moesten er nog enkele zaken in orde gemaakt worden. De gildewei was pas gemaaid en de pakken hooi lagen er nog. Die moesten aan de kant om de kruisboogpaal op te zetten. Het Gildeterrein werd nog even gepoetst en nog snel een paar bloemen geplant.

Om 13.00 uur ging de poort open en al snel kwamen de eerste kijkers. Bezoekers mochten onder begeleiding geweerschieten, laserschieten, luchtbuks schieten en in de gildewei kon er met de kruisboog geschoten worden. Bekenden en vrienden, maar ook passerende wandelaars en fietsers kwamen kijken en schieten, iets drinken of een broodje hamburger eten.

Om 16.00 uur gingen 12 bezoekers de strijd aan om de titel Burgerkoning. Om beurten schoten zij op de houten vogel en na 103 schoten was het Christ Embregts die het laatste stuk van de vogel omlaag schoot en zich daarmee tot Burgerkoning van ons Gilde schoot. De vendeliers van ons gilde brachten hem vervolgens een vendelgroet en kreeg hij van onze Hoofdman de wisselbeker uitgereikt. Volgend jaar mag hij zijn titel komen verdedigen!

Een geslaagde dag met mooi weer. Hebt u de open dag gemist? Gedurende de zomerperiode, tot eind september, kunt u elke woensdagavond een kijkje nemen, vanaf 19.00 uur.