Care Inn

Klantenbeoordelingen zijn de sleutel tot succes: een nieuwe website met reviews van Nederlandse bedrijven*


Bijna elke Nederlander koopt wel eens iets online. Vaak doen we dit bij vertrouwde bedrijven zoals Bol en Coolblue, maar er zijn ook veel redenen om bij minder bekende bedrijven je aankopen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van een kleinere onderneming of het unieke aanbod van een webshop.

Zo’n aankoop kan echter veel zorgen met zich meebrengen. Is de website wel te vertrouwen? Zal mijn pakketje op tijd verstuurd worden? Deze vragen en nog veel meer spoken door ons hoofd wanneer we iets willen kopen op een website waar we niet bekend mee zijn. Gelukkig is er nu dé oplossing. Een nieuwe website, RealReviews.io, verzamelt reviews van klanten zodat jij als koper precies weet waar je aan toe bent.

Laat je mening horen

Iedereen die zijn mening wil delen, kan een review achterlaten op de website. Om dit te doen, hoef je alleen je e-mailadres in te vullen, het desbetreffende bedrijf te benoemen, een cijfer te geven en de beoordeling zelf te schrijven. Het is mogelijk om je (voor)naam achter te laten, maar dit is zeker niet nodig. Anoniem blijven is dus geen enkel probleem.

In de beoordeling kun je in zoveel woorden als je wilt beschrijven hoe je de service en/of diensten ervaren hebt. Handige dingen om te benoemen zijn bijvoorbeeld het contact, de verzendtijd, de klantvriendelijkheid en de kwaliteit van de producten. Zowel positieve als negatieve beoordelingen worden met open armen ontvangen.

Zelf kun je ook een bedrijf opzoeken om erachter te komen hoe andere mensen de service ervaren hebben. Je krijgt een handig overzicht van de gemiddelde klantbeoordeling, hoe vaak elke ster gegeven is en de zakelijke informatie. Ook kun je natuurlijk alle reviews met uitleg bekijken. Samen helpen we elkaar om de gevaren van onlineaankopen uit de wereld te helpen.

Bovendien is er een functie waarmee je een bedrijf kunt vergelijken met vergelijkbare websites. Je kunt in een oogopslag zien hoe deze websites beoordeeld worden. Als consument kun je ook per categorie de best beoordeelde bedrijven vinden, zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

De openingspagina van Realrevieuws.io

Inzicht voor bedrijven

Bedrijven kunnen hun bedrijfsprofiel claimen om inzicht te krijgen in de ervaring van klanten. Als bedrijf kun je hier je voordeel aan doen door de feedback te zien als verbeterpunten. Gebruik de analyse-optie van de website om te zien waar de problemen liggen en op basis hiervan oplossingen te bedenken.

Niet alleen kunnen de reviews bekeken worden door het bedrijf, maar het is ook mogelijk om erop te reageren. Zo kunnen negatieve situaties verduidelijkt worden of een oplossing aangeboden worden. Tevreden klanten zorgen immers voor een succesvol bedrijf.

Hiernaast kunnen bedrijven gebruikmaken van andere functies, zoals het inschakelen van waarschuwingen bij verdachte reviews. Ook kunnen ze wekelijkse overzichten ontvangen waarmee ondernemingen proactief betrokken blijven bij de ervaringen van hun klanten en review-uitnodigingen uitsturen om bezoekers te motiveren om een beoordeling achter te laten.

Bedrijven kunnen aantonen dat ze open staan voor reviews door de Real Review widget op hun website te plaatsen. Niet alleen laat dit zien dat je als bedrijf vertrouwen hebt in je service, maar het zorgt er ook voor dat de geloofwaardigheid en conversie vergroot wordt. Het laat ook zien hoe je bedrijf scoort in vergelijking tot de concurrentie.

Een eerlijk beeld

Het grote voordeel van Real Reviews, is dat je een realistisch beeld krijgt van een bedrijf. Eigenaren kunnen negatieve reviews namelijk niet verwijderen, wat vaak op de eigen websites wel gebeurt. Je leest dus alleen ongecensureerde meningen waar je echt wat aan hebt.

Dit is op het moment belangrijker dan ooit. Er zijn zo veel webshops beschikbaar dat het moeilijk is om bij te houden welke te vertrouwen zijn. Bovendien zijn er oplichters actief die webshops imiteren door een letter in het webadres te veranderen. Dit zorgt ervoor dat klanten denken dat ze bij een betrouwbare website aan het shoppen zijn, maar hun artikelen niet ontvangen.

Ook kan dit voor grote gevolgen zorgen voor webshopeigenaren. Opgelichte klanten weten vaak namelijk niet dat ze door een neppe webshop opgelicht zijn. Hierdoor krijgen de originele eigenaren te maken met een hoop boze klanten en een vloedgolf aan negatieve reviews die zij niet verdienen.

Dit kan met Real Reviews voorkomen worden. Op elke reviewpagina vind je namelijk een website die je rechtstreeks doorverwijst naar de juiste website. Zo weet je zeker dat je op de juiste site je aankopen doet. Ook kunnen klanten hiermee achteraf deze link vergelijken met de site waar ze hun spullen gekocht hebben.

Real Reviews is dus de ideale website voor zowel consument als onderneming. De mogelijkheid om reviews te lezen en schrijven voorkomt teleurstellingen en stelt mensen in staat anderen te helpen. Ondernemers kunnen Real Reviews gebruiken om het vertrouwen onder bezoekers te verhogen en hun omzet te vergroten.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier