Care Inn

Op een rij: de 5 beste manieren om slim te leasen voor mkb en zzp’ers*


Leasen is voor veel mkb’ers en zzp’ers een uitstekende manier om zonder grote investering toch gebruik te kunnen maken van een betrouwbare auto. Maar hoe pak je dat slim aan? Hieronder vind je de 5 beste manieren om je lease-ervaring optimaal te benutten.

1. Ken je opties: nieuw of gebruikt leasen

Wanneer je besluit een auto te leasen, sta je voor de keuze: ga je voor een gloednieuwe auto of kies je voor een gebruikt exemplaar? Beide opties hebben voor- en nadelen. Een nieuwe auto leasen betekent dat je de eerste eigenaar bent, met alle voordelen van dien, zoals de nieuwste technologie en geen eerdere slijtage. Echter, de leaseprijs ligt vaak hoger.

Aan de andere kant kan een gebruikte auto leasen bij leaselinq.nl een slimme zet zijn. Je profiteert van een lagere maandprijs en de auto is direct leverbaar. Daarnaast is de initiële afschrijving al geweest, wat de leasekosten drukt. Het is belangrijk om goed te kijken naar de staat van de auto en de garantievoorwaarden.

2. Bepaal de juiste leasevorm

Er zijn verschillende leasevormen beschikbaar, zoals operational lease, financial lease en shortlease. Bij operational lease betaal je voor het gebruik van de auto en zijn bijna alle kosten inbegrepen. Bij financial lease ben je economisch eigenaar van de auto en betaal je de auto af. Shortlease is flexibel en ideaal voor wie voor een korte periode een auto nodig heeft.

Als mkb’er of zzp’er moet je goed nadenken over welke leasevorm het beste bij je past. Hoe lang heb je de auto nodig? Wat is je maandbudget? En welke risico’s wil je wel of niet dragen? Door hier goed over na te denken, voorkom je verrassingen achteraf.

Let op de kleine lettertjes! (Bron: Pixabay.com)

3. Let op de kleine lettertjes

Lees altijd de voorwaarden van je leasecontract goed door. Let op zaken als het aantal toegestane kilometers per jaar en de kosten voor extra kilometers. Ook is het belangrijk om te weten hoe het zit met onderhoud, reparaties en verzekeringen. Zijn deze kosten inbegrepen of moet je hier zelf voor zorgen?

Bij leaselinq.nl kun je vaak kiezen voor een all-in pakket, waarbij je voor een vast bedrag per maand alles geregeld hebt. Dit geeft duidelijkheid en voorkomt onaangename verrassingen.

4. Vergelijk aanbieders en deals

Neem de tijd om verschillende aanbieders en deals te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de service en voorwaarden. Een iets duurdere lease kan op lange termijn voordeliger zijn als deze bijvoorbeeld betere voorwaarden of een uitgebreider servicepakket biedt.

5. Denk aan de toekomst

Bij het kiezen van een leaseauto is het belangrijk om niet alleen aan je huidige situatie te denken, maar ook aan de toekomst. Hoe ziet je bedrijf er over een paar jaar uit? Groeit je onderneming en heb je dan meer auto’s nodig, of is de kans aanwezig dat je gaat downsizen?

Een flexibele leasevorm kan dan uitkomst bieden. Zo kun je bij leaselinq.nl vaak kiezen voor een contract met de mogelijkheid om deze aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Slim leasen betekent goed geïnformeerd zijn en de juiste keuzes maken. Of je nu kiest voor een nieuwe of een gebruikte leaseauto, het is belangrijk om een leasevorm te kiezen die past bij jouw situatie en toekomstplannen. Let goed op de voorwaarden en vergelijk aanbieders om de beste deal te vinden. Met deze 5 tips ben je goed op weg naar een lease-ervaring die bijdraagt aan het succes van jouw onderneming.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier