Care Inn

Hop Haaren Hop verhuist naar Edele Ros


Liefhebbers van speciaalbier kunnen zondag 29 september terecht bij Hop Haaren Hop. Deze derde editie kent een andere locatie: manege Het Edele Ros aan de Bossebaan 5b in Haaren.

De promotie voor dit gratis evenement is begonnen.

Aan de opzet is niks veranderd. De organisatie presenteert ook tijdens deze derde editie een mix van speciaalbierbrouwers en (lokaal) entertainment. ,,En mocht het onverhoopt slecht weer zijn: dan gaan we gewoon naar binnen”, vertelt medeorganisator Rens van den Elsen enthousiast.

Na twee succesvolle edities bij Op Dreef/De Schaapjes aan de Oisterwijksedreef, wijkt de organisatie dit keer uit naar een locatie waar nog meer mogelijkheden liggen. Speciaalbierliefhebbers Frank Leussink, Rens van den Elsen en Jan-Willem Larmit zijn de drijvende kracht achter het kleinschalige, gezellige festival. Zij zien de voordelen van de ruimte aan de Bossebaan. ,,We kunnen het veld wat overzichtelijker opzetten, maar we houden het knus. Er is voldoende ruimte om alle brouwers tot hun recht te laten komen en voor de bezoekers om alle biertjes, of in elk geval zoveel ze willen, te komen proeven”, legt Van den Elsen uit.

De vele regen die het afgelopen jaar is gevallen, noopte ook de organisatie van Hop Haaren Hop tot een ‘slecht weer optie’. ,,De manege biedt die mogelijkheid. Als de voorspellingen slecht zijn, bouwen we alles binnen op en kan ons evenement gewoon doorgaan. Het is toch prettiger als je bier proeft waar geen regenwater in valt”, geeft Larmit met een knipoog aan.

Acht brouwerijen
Bezoekers kunnen biertjes verwachten van acht verschillende brouwers/organisaties. Natuurlijk hebben John en Joep van der Linden met hun Bierboerderij een speciale plek op het nieuwe terrein aan de Bossebaan. Net zoals de Haarense mannen achter Geheim Biertje. Maar ook Koekwhouse uit Nispen, Holevoort uit Bakel, Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther, Brouwerij Reeuwijk en Henkie Bier uit Bokhoven brengen hun speciaalbieren mee naar Haaren. Voor wie geen alcohol drinkt, maar wel iets speciaals lust, is Ondernulpunt5 uit Den Haag aanwezig. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Muziek
,,Vaak draait het bij bierfestival om proeven. Wij wilden nog iets extra’s toevoegen. Daarom hebben we een aantal speciale acts geboekt, waarbij interactie met het publiek een grote rol speelt”, vertelt Van den Elsen. Ton en Tonnie zijn twee rasechte artiesten en brengen geen smartlappen, maar hartlappen. Dat doen zij niet op een podium, maar tussen de mensen. Van den Elsen: ,,Meezingen wordt door dit duo van harte aangeraden.” Wie (wellicht letterlijk) omvergeblazen wil worden, kan terecht bij het optreden van De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel. Deze muzikale vriendengroep speelt zo’n beetje alles waar het publiek om vraagt. Het rockt en het swingt. Stil blijven staan is lastig.

Natuurlijk krijgt ook lokaal talent dit jaar een podium. Zo staan Heron en The Vibe op de bühne. Tussen de bedrijven door verzorgt Vitality Discoshow de (achtergrond)muziek. De bekende horecaman Mike Michels zorgt met zijn foodtruck daarnaast voor de inwendige mens. En ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen als papa en mama staan te proeven. Er zijn springkussens aanwezig en voor de liefhebber een hele stapel (bord)spellen.

Speciaalbierfestival Hop Haaren Hop begint zondag 29 september om 13.00 en duurt tot 19.00 uur. De entree is gratis. Leussink: ,,Blokkeer die laatste zondag van september alvast in je agenda, dan mis je geen editie.”