Care Inn

Natuurlijk Gezond Oisterwijk waardeert inzet TECO en Taxandria


Afgelopen twee jaar is door Rian Spaan in samenwerking met JOGG-Teamfit, GGD en Novadic Kentron geïnitieerd om sportverenigingen te enthousiasmeren om aan de slag te gaan met de gezondere sportomgeving.

De Vennenloop in Oisterwijk is een van de activiteiten van Taxandria Atletiek (Bron: Taxandria Atletiek)

Vervolgens heeft JOGG-Teamfit coach Irene Walk tijdens de verenigingsavond bij atletiekvereniging Taxandria en tennisvereniging TECO een presentatie gegeven over de verschillende onderdelen van de gezonde(re) sportomgeving namelijk, het opstellen (en handhaven) van een Verantwoord Alcoholbeleid, een rookvrij sportterrein en een gezonder assortiment in de kantine. Vanuit Natuurlijk Gezond Oisterwijk is er toen een aanbod gedaan aan de sportverenigingen namelijk dat als ze aan de slag zouden gaan met 1 of meerdere van deze thema’s, de vereniging een stimuleringsbudget van (maximaal) € 500,- zou ontvangen. Zowel Taxandria als TECO tennis hebben hier positief op gereageerd. En zijn aan de slag gegaan om hun verenigingen nog gezonder en verantwoorder te maken.

Kort samengevat zijn er vele redenen om deze vereniging in het zonnetje te zetten en te prijzen om hun gezonde beleid en visie. Vandaar dat op 15 juni door wethouder Dion Dankers en Irene Walk Topprestatiebadges zijn uitgereikt aan Taxandria voor een gezondere kantine, een verantwoord alcoholbeleid én een rookvrij park. En aan TECO voor een gezondere kantine en verantwoord alcoholbeleid. Voor hen ligt er nog een uitdaging om volgend jaar ook over een rookvrij park te beschikken. Daarnaast ontvingen de verenigingen ook de cheque van € 500,- namens Natuurlijk Gezond Oisterwijk voor een extra stimulering. Beide verenigingen werden van harte gefeliciteerd met het behalen van deze Topprestatiebadges als mooi voorbeeld voor andere sportverenigingen!