Care Inn

Fondsenwerving Gedenknaald KVL: al 72.590 euro!


De werkgroep Gedenknaald KVL, met Bas de Witte, Anton van Dorp en Joost van den Berg hebben eindelijk mooie successen te delen met de lezers van OisterwijkNieuws! Het aanschrijven van fondsen en de crowdfundactie om de iconische gedenknaald op het KVL-terrein te behouden, boeken een fikse stap voorwaarts. Twee stichtingen hebben afgelopen week samen 10.000 euro toegezegd en er kwamen enkele mooie donaties binnen.

De schwung leek er een beetje uit, maar met de laatste twee donaties, is nu al 68% van het  benodigde bedrag binnen. “Maar dan moet er nog altijd ruim 33.000 euro worden opgehaald!”, aldus de Werkgroep.

Geld terug

Het Rijksmonument is nu in dermate slechte staat, dat er brokken steen afvallen. De top van de piek ligt op de grond. Dat is inmiddels goed te zien omdat de werkgroep ramen in de omhulling heeft gemaakt zodat u een kijkje binnen kunt nemen.

Het is wel zo dat, als het onverhoopt niet lukt om het totale bedrag bijeen te sprokkelen, alle donateurs hun gift uiteraard terug ontvangen. De consequentie van het niet realiseren laat zich makkelijk raden. Het beeld dan zal helaas worden afgebroken, uit veiligheidsoverwegingen. Zo’n uniek en bijzonder kunstwerk, dat werd betaald door de bijna 1.000 werknemers, moet echt behouden blijven, vinden wij”.

Doneren voor een iconisch monument!

“Kom in actie, voordat het te laat is”, zo roept de Werkgroep inwoners op! U doneert bovendien aan een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en dat betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de belastingen. Een leuk voordeeltje.

Voor meer info: https://gedenknaaldkvl.nl/uw-crowdfundbijdrage-en-onze-tegenprestatie/

 

Oisterwijk in Beeld