Care Inn

Meer woningen maar minder parkeren en minder wind


Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdag twee woningbouwprojecten goedgekeurd.

Vogelvlucht-schets mogelijke inrichting en gebouwen Beekdal, voormalig zwembad De Leye. (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Het gaat om 87 woningen in project Beekdalpark bij voormalig zwembad De Leye, en 13 tegenover de molen, beide in Oisterwijk.

Bij De Leye gaat de woningbouw ten koste van gratis parkeerplekken, die deels door buurtbewoners gebruikt worden. In combinatie met de bouw van 29 woningen op de plek van de voormalige kartonfabriek kan dit voor parkeerproblemen zorgen. De raad heeft eerder opdracht gegeven hier nog onderzoek naar te doen; onbekend is waar er eventueel indien nodig nog parkeerruimte gerealiseerd kan worden.

Bij de aanbesteding gaat de gemeente letten op een zo hoog mogelijk aantal sociale woningen; nodig om te voorzien in de woningnood bij mensen met een laag inkomen.

De Kerkhovense Molen

Bij de molen zou volgens de molenaars de bouw zorgen voor minder windvang. Nu is dat reeds het geval vanwege hoge bomen. De gemeente verwacht dat de kap van die bomen voldende is om het windverlies van de woningen te compenseren. Het verzoek van de molenaars om de woningen niet 10, maar 7 meter hoog te bouwen werd niet gehonoreerd; dit ondanks de regel dat binnen een straal van 100 meter, de zogenoemde molenbiotoop,  geen hoge bebouwing is toegestaan.