Care Inn

Volgens Fletcher geen opvang vluchtelingen in Boschoord Oisterwijk (Update)


In meerdere hotels van de Fletcher Hotels groep in Nederland, waar ook hotel Boschoord in Oisterwijk onder valt, worden vluchtelingen opgevangen. In Oisterwijk is dat nog niet het geval, zo beweert Fletcher Hotels.

Hotel Restaurant Boschoord in Oisterwijk

In het weekend van Intents Festival begin juni is het erg druk in de diverse verblijfslocatie in Oisterwijk en omgeving. En net in die periode zijn er bezoekers die te horen hebben gekregen dat hun boeking vanuit het hotel wordt geannuleerd. Zo had iemand in december al geboekt, maar kreeg deze week bericht dat in die periode een deel van hotel buiten gebruik is. Fletcher heeft overnachting in een ander hotel aangeboden. Volgens deze bezoeker zou het hotel voor een deel in gebruik genomen worden voor de opvang van vluchtelingen.

In de Fletcher hotels in onder andere Bergen op Zoom, Reusel en Waalwijk worden statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) opgevangen, zodat er ruimte komt in de asielzoekerscentra. Statushouders zijn in afwachting van een woonhuis, en omdat die er te weinig zijn, houden zij in de AZC’s ruimte bezet voor opvang van nieuwe instroom van vluchtelingen. Gemeenten hebben een taakstelling om een bepaald aantal statushouders te huisvesten, maar dat blijkt niet eenvoudig. Gemeente Oisterwijk lukt het niet aan die taakstelling te voldoen; deze loopt achter in de huisvesting van statushouders.

Volgens de woordvoerder van Fletcher, die wij om uitleg hebben gevraagd, komen er in het Oisterwijkse Fletcher Hotel Boschoord geen vluchtelingen. Hij benadrukt dat Fletcher in het land voldoende heeft gedaan om te helpen, en dat ze zich in Oisterwijk volledig richten op de recreatieve bezoeker en het vakantieseizoen.

Update: Er zijn toch vluchtelingen in het Oisterwijkse Fletcher Hotel Boschoord (klik)