Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Taxandria voetbaltraining jeugd 1994


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden. EK-Voetbal; daar hoort natuurlijk ’n Oisterwijks voetbalfilmpje bij!

Wied van den Braak, een van de trainers van de voetbaljeugd in 1994. (Bron: LOVO)

‘Rooms Katholieke Sportvereniging Taxandria afdeling Voetbal’ is voluit de naam van het voetballende deel van de enorme Taxandria-organisatie die o.a. ook ’n atletiek-, volleybal- en handbaldivisie kent.

De oorsprong van Taxandria ligt al vele jaren achter ons, ten tijde van deze filmplaatsing 80 jaren om precies te zijn; op 15 juni 1944 vond de oprichting plaats. Nog altijd zijn veel afdelingen springlevend. Dat geldt eigenlijk ook voor de voetbalafdeling ware het niet dat deze in 2019 fuseerde met RKSV Oisterwijk en SV Nevelo tot Trinitas.

In 1994 bestond men 50 jaren. Mooi dat er dat jaar ook gefilmd werd voor een aflevering van de LOVO-rubriek ‘Markant’ met Wied van den Braak in de hoofdrol. Een van Wied’s liefhebberijen was het verzorgen van voetbaltrainingen voor de allerjongsten. Prachtig om hem trainend in de weer te zien en ‘Zo ja!’, ‘Binnenkantje voet!’, ‘Hup!’ en ‘Voet erop!’ te horen zeggen.

Die beelden zijn later verwerkt in de Markant-aflevering maar bleven ook in z’n geheel op de plank liggen. Dat maakt dat we nu ’n klein sprongetje van 30 jaren terug in de tijd kunnen maken om kinderen van toen (nu +/- tussen de 35 en 40 jaren) bezig te zien met de eerste beginselen van voetbal.

Razend benieuwd zijn we naar andere namen van mensen die zich in de film destijds op het sportveld begaven. Naast Wied van den Braak zien we ook Taxandriavriend Jos van den Bosch bij het veld staan. Herkent u de andere trainers of spelertjes die hartje winter (19 januari 1994) de kou trotseerden?

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk