Care Inn

Bijzondere creativiteit bij Beeldkracht Buiten


Beeldkracht Buiten bracht deze keer een Dag vol Creativiteit in de Natuur.

Tekenen in het veld …

Op 19 juni stond Beeldkracht Buiten op het programma. Het was even spannend: zouden de weergoden ons goed gezind zijn? Na al die weken van regen was het lastig in te schatten hoe een en ander zou lopen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind! Ondanks een wat koude start konden we op woensdag 19 juni de bijzondere activiteit voor mensen met geheugenproblematiek/dementie laten plaatsvinden.

De locatie was het Kunstatelier en Wijngaard In den Gever, een prachtige plek die doet denken aan het Franse platteland. Hier gingen de cursisten aan de slag met Bister, een medium dat gemaakt kan worden van de natuurlijke kleurstof in notenbolster en de galappel. Het werkt los en geeft een mooie natuurlijke sfeer op het papier. Geïnspireerd door het thema van dwarsverbanden van de schilderijen van Constant Permeke waar we eerder mee aan de slag zijn geweest tijdens Beeldkracht Kijkt Kunst begonnen de cursisten hun werk.

In de komende weken gaan we verder met het uitwerken van de schetsen op doek naar schilderijen die de leefwereld én de waarneming weten te pakken. Tijdens de tentoonstelling in november in de Verdieping zullen naast de verschillende werken op doek ook de schetsen op een grote papieren rol met een aardse geur worden geplaatst, zodat de kijkers het gevoel nog verder eigen kunnen maken.

Het werd een mooi kunstwerk …

Beeldkracht Buiten is een initiatief van Beeldkracht Oisterwijk: een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. Wij zetten in op mogelijkheden van mensen om op een zinvolle en positieve manier vorm te geven aan emoties en leefwereld. Ondanks geheugenproblemen is het mogelijk iets nieuws te starten dat zich positief kan ontwikkelen! Beeldende kunst is de leidraad; d.m.v. beelden en verbeelden komt communicatie tot stand, een hernieuwd contact tussen de mens met dementie en zijn/haar omgeving. Normaal gesproken wordt er wekelijks binnen geschilderd met de cursisten in de Krekul, maar één keer per jaar gaat Beeldkracht Buiten naar een mooie locatie in de natuur om daar plein air te schilderen.

Interesse in deelnemen aan Beeldkracht Oisterwijk? Er zijn nog enkele plaatsen over. Voor meer informatie over Beeldkracht Oisterwijk, klik hier.