Care Inn

Geef je kinderfeestje of een andere activiteit in de Haarense (of andere) sporthal


Recent heeft de beheerder van de Haarense sporthal een oproep gedaan aan de inwoners van Haaren, om mee te denken over activiteiten, bijvoorbeeld ook kinderfeestjes of andere leuke activiteiten.

Sporthal De Sprankel in Haaren

Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Haaren (S.G.H.) beheert zowel Den Domp als De Sprankel. Wat de sporthal betreft is dit namens de gemeente Oisterwijk. Die geeft aan dat deze sporthal een uitzondering vormt op de andere sporthallen in onze gemeente. ‘Sporthal de Sprankel wordt door de gemeente gehuurd van Woonstichting Charlotte van Beuningen.’ Voor de locaties die onder het gemeentelijk beheer vallen, gelden iets andere regels. Kinderfeestjes mogen wel, vooral omdat er dan lekker gesport en geravot kan worden op de toestellen en middelen die de sporthallen hebben. Maar bijvoorbeeld commercieel gebruik is aan regels gebonden, om concurrentie met andere aanbieders van bedrijfs- of horecaruimten te voorkomen. Die regelingen gelden bijvoorbeeld ook voor sportkantines en wijkcentra. De locaties voor de gemeentelijke sporthallen, staan vermeld op deze gemeentelijke website (klik).

Haaren

Zoals gezegd vormt de sporthal in Haaren een uitzondering en heeft dan ook een eigen website (klik). ‘In de zaal van de Sprankel vindt dagelijks veel bedrijvigheid plaats. Natuurlijk wordt daar vooral gesport, maar regelmatig zijn er ook andere activiteiten,’ zo laat de beheerder weten. Omdat er door het jaar heen nog ruimte is, wil de stichting kijken welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe activiteiten. ‘Onder meer buiten het winterseizoen, in weekenden en tijdens schoolvakanties zijn er mogelijkheden.’ Wie goede ideeën of adviezen heeft voor leuke activiteiten in de Sprankel kan dit doorgeven via dit (klik) formulier of een mailtje sturen naar info@desprankel-haaren.nl

Volgens de gemeente mag de sporthal in Haaren gebruikt worden voor ‘educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele en levensbeschouwelijke voorzieningen, sportvoorzieningen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening, alsook ondergeschikte detailhandel en horeca ten dienste van deze voorzieningen. Het hoeft dus niet alleen om sportactiviteiten te gaan.’  De kinderfeestjes passen hierbij, en of (semi-) commerciële activiteiten plaats kunnen vinden, dat moet volgens de gemeente per geval beoordeeld worden.