Care Inn

Lezing over Asterius in harmonie met de tijd bij Inloop Oisterwijk


Op maandagmiddag 24 juni nemen leden van Harmonie Asterius u mee op een muzikale geschiedenisreis. Met ruim 175 jaar op de teller is Asterius één van de oudste verenigingen in Oisterwijk, maar nog volop actief. De vereniging bestaat voor bijna de helft uit jeugdleden en het orkest heeft een gemiddelde leeftijd van ongeveer 30 jaar.

Asterius Oisterwijk in Tiliander (Foto: Henk van de Rijke)

Cultuur en Beleef is een activiteit die speciaal voor mensen is, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie, lectuur, hobby’s en gezondheid etc. De lezing wordt verzorgd door Mark van Genechten en Henk Bats.

Met zo veel jaar aan geschiedenis valt er een hele hoop te vertellen. Echte Asterianen, de leden van de vereniging, vertellen er alles over aan de hand van een presentatie, met als vertrekpunt het oprichtingsjaar 1846. Via een handboogschutterij, harmonie, koninklijk predicaat en vele ups & downs zullen we muzikaal eindigen in het jaar 2024. Van traditionele ‘herremenie’ Asterius naar een moderne vereniging, waar plaats is voor iedereen die samen muziek wil maken en die tevens als ‘club’ een gezellige thuishaven biedt! Voor vele generaties Oisterwijkers was en is Asterius de ‘thuisbasis’ als het op muziek aankomt.

Bent u geïnteresseerd in muziek, geschiedenis en het Oisterwijkse? Kom dan maandag 24 juni naar de Inloop, Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Entree vanaf 14.00 uur start lezing 14.30 uur incl. koffiepauze tot ca. 16.00 uur. Entree bedraagt 2 euro.

Er is ook een boek verkrijgbaar over 175 Jaar Asterius (klik)