Care Inn

Partij PRO ziet kans op 50% sociale woningen in De Leye


De gemeenteraad heeft eindelijk het plan voor de locatie De Leye (ook wel Beekdalpark genoemd) vastgesteld. Het is een plan dat goed past bij de locatie, met veel aandacht voor groen. Met een aandeel van 43% sociale woningen draagt het aanzienlijk bij aan het tekort aan sociale woningen. PRO had graag gezien dat op deze locatie de helft van de woningen sociaal zou worden. Helaas was daar geen meerderheid voor te vinden. Wij geloven dat juist op grond in eigendom van de gemeente deze kansen benut moeten worden.

De meerderheid van de raad heeft al lange tijd de intentie om de helft van de woningen bij het oude zwembad sociaal te maken. Lang leek dit financieel niet haalbaar zonder grote bijdragen uit de gemeentekas. Nu het college ruimte heeft gevonden voor 10 extra woningen, zouden deze volgens PRO in de sociale prijsklasse moeten vallen. Er is nu de toezegging van het college dat de ontwikkelaar die meer sociale woningen bouwt, voorrang krijgt. Het is daarmee afwachten wat het uiteindelijke resultaat wordt.

Oisterwijk kampt met een groot tekort aan sociale woningen. PRO is daarom blij dat op dit stukje gemeentegrond een groot deel sociale woningen wordt gerealiseerd. Dit lost het tekort echter niet op; zelfs met dit besluit blijft er binnen deze raadsperiode een tekort van ongeveer 50 woningen voordat de afspraak van 35% van de nieuwe woningen sociaal is bereikt. Het is zeer de vraag of deze afgesproken 35% gehaald gaat worden.

Het lage aandeel sociale huurwoningen en betaalbare woningen zorgt voor druk op de Oisterwijkse woningmarkt. Andere partijen willen daarom graag regels zodat inwoners van Oisterwijk meer kans maken. PRO denkt echter dat dit niet de oplossing is voor het probleem; het probleem is dat Oisterwijk nog steeds veel dure nieuwe woningen bouwt en betaalbare woningen schaars blijven.

Vragen? Reacties? fractie@pro-oisterwijk.nl

Guy de Kort
Raadslid PRO Oisterwijk

 

Het bericht PRO ziet kans op 50% sociale woningen in De Leye verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)