Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Wonderland Oisterwijk 1987 – Rommelmarkt


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Stuivers, dubbeltjes en kwartjes vergaren op de Wonderlandrommelmarkt in 1987 (Bron: LOVO)

In de jaren ’70 ving een aantal vrijwilligers aan met het organiseren in schoolvakanties van spelactiviteiten voor de jeugd. Werd er in de beginjaren vooral gebruik van gemaakt door minder draagkrachtige gezinnen, al snel ontdekten ook anderen het plezier van het gezamenlijk doorbrengen van een vakantieweek in ontspannen spelsfeer. Samen optrekken en ravotten in een goed begeleidde omgeving bleek én blijkt een feest! Kinderen van 5 t/m 12 jaar vinden elkaar in en om een grote tent aan de Wolvensteeg.

Lokale omroep LOVO startte in 1985 en maakte in de beginjaren veel gebruik van het eigen videomateriaal van vrijwilligers die eropuit trokken om Oisterwijk filmisch in beeld te krijgen.

De rommelmarkt die Wonderland in 1987 organiseerde werd ‘gevangen’ met een videocamera en de beelden bleven bewaard op een VHS-band. Onvergelijkbaar met de beeldkwaliteit van nu maar o-zo leuk omdat het 37 jaar oude beelden zijn! Stond u achter een kraampje om voor een stuiver, dubbeltje of kwartje spulletjes uit de opgeruimde slaapkamer te slijten?

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk