Care Inn

Nieuw in Oisterwijk is de pickleball vereniging


De pickleball vereniging Oisterwijk (i.o.) is net begonnen met dit initiatief en spelen momenteel op dinsdagochtenden van 9.30-11.30 in Sporthal Den Donk.

Pickleball is nieuw in Oisterwijk.

Kom gerust een keer kijken, of beter nog, meedoen! Vanaf medio augustus neemt Oisterwijk in Beweging Pickleball op in haar programma en kun je ook op maandagochtend meespelen. Sportschoenen is de enige verplichting de rest is aanwezig.

Pickleball is een racketsport die gespeeld wordt op een veld met dezelfde afmetingen als het dubbelspel bij badminton. Het net op dit veld is vergelijkbaar met dat van een tennisbaan. Je speelt pickleball met een paddle en een geperforeerde plastic bal, een bal met gaten. Pickleball is makkelijker dan tennis omdat de bal minder vaart kan maken waardoor je meer tijd hebt om te reageren.
Het spel kan door iedereen gespeeld worden, ongeacht leeftijd of niveau. Je kunt de sport binnen of buiten beoefenen op harde of zachte ondergronden. Pickleball is perfect voor mensen die een activiteit zoeken die ze met hun gezin of vrienden kunnen doen. De sport is makkelijk aan te leren, zorgt voor veel plezier én lichaamsbeweging.

Pickleball is de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en Canada gegroeid zoals padel dat in Europa heeft gedaan. Ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen pickleballen en neemt het aantal spelers (nu ruim 500) snel toe. Er zijn op dit moment zo’n 30 locaties en groepen en er komt er bijna elke week wel een bij. Pickleball Holland en de tennisbond KNLTB werken samen aan het versterken van de sport in Nederland.