Care Inn

Oisterwijker weerlegt Bijbelse zondvloedverhaal in nieuw boek


‘De kangoeroes van de Ararat’ is het nieuwe boek van Raoul Langejans uit Oisterwijk.

Het nieuwe boek van Oisterwijk Raoul Langejans

De historiciteit van het Bijbelse zondvloedverhaal wordt vaak betwist, maar fundamentalistische gelovigen aanvaarden het als feit. Raoul Langejans wil met tegenargumenten die gericht zijn op geologische, biologische en logistieke problemen laten zien dat het verhaal niet precies op de opgeschreven wijze gebeurd kan zijn. Af en toe maakt hij een uitstapje, vaak met een humoristische ondertoon, maar wel altijd wetenschappelijk onderbouwd.

Op vrijdag 19 juli verschijnt het nieuwe boek De kangoeroes van de Ararat – Een natuurwetenschappelijke kijk op het Bijbelse verhaal van de zondvloed bij Uitgeverij Boekscout. In een wereld waar geloof en wetenschap elkaar ontmoeten, vormt het Bijbelse verhaal over de ark van Noach nog altijd een bron van felle discussie. Maar het gaat hier toch overduidelijk om niets meer dan een mythisch verhaaltje? Deze vraag drijft een onderzoek dat dieper graaft dan de oppervlakte van geloofsovertuigingen en wetenschappelijke feiten. Met een scherpe blik en vurige pen worden de argumenten van fundamentalistische gelovigen kritisch geanalyseerd, zodat de lezer het gereedschap in handen krijgt om de absurditeit van dit watersprookje grondig aan de kaak te stellen. Bereid u voor op een uitdagende reis door geloof, wetenschap en de grenzen van het menselijk denken.

Over de auteur

Raoul Langejans (1990) ontwikkelde al vroeg een nieuwsgierigheid naar de kloof tussen wetenschap en religie. Na zijn studie Japanse taal en cultuur werd hij tolk/vertaler in het bedrijfsleven. Later in zijn leven rondde hij de lerarenopleiding biologie af om zich ook als docent nuttig te maken. Daarna, nog altijd onverzadigd, studeerde hij Frans en filosofie. Als voormalig slachtoffer van religieuze indoctrinatie op de lagere school, heeft hij een diepgewortelde missie om anti-wetenschappelijke dogma’s te ontmaskeren. Zijn eerste boek “De kangoeroes van de Ararat” is een mengeling van humor, ironie en keiharde feiten gewapend met een scherpzinnige analyse van het Bijbelse zondvloednarratief en zijn creationistische verdedigers.

Het boek is hier (klik) online te bestellen.