Care Inn

Sociaal Huis Oisterwijk gaat verhuizen


Sociaal Huis Oisterwijk, opgericht op 1 april 2019, gaat verhuizen van de kern Haaren naar de kern Oisterwijk. Aangezien het voormalige gemeentehuis in de kern Haaren plaats gaat maken voor een nieuw gemeenschapscentrum, heeft de gemeente Oisterwijk gezocht naar een nieuwe locatie voor het Sociaal Huis Oisterwijk. Deze nieuwe locatie is gevonden op Lavendel 13 in de wijk Pannenschuur (kern Oisterwijk).

Nieuwe mogelijkheden

Vorige week was de sleuteloverdracht, door wethouder Dion Dankers (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Een nieuwe locatie die nieuwe mogelijkheden biedt voor het Sociaal Huis Oisterwijk doordat de binnenruimte 1,5 keer groter is en er nu ook een grote buitenruimte is. Centraal in het Sociaal HuisOisterwijk stonden vanaf haar start de functies van ontmoeting en verbinding. En daar is nu letterlijk meer ruimte voor. Daardoor kunnen we nieuwe activiteiten ontplooien, zoals o.a. een terras, een moestuin en het geven van fietslessen. Tevens leveren we een bijdrage aan de biodiversiteit door een groene buitenruimte.

Maar ook voor de bestaande activiteiten is meer ruimte. Zo krijgt de Kledingbank, die al ‘uit haar jasje groeide’, nu een heuse winkelinrichting met paskamers. En krijgen andere bestaande activiteiten meer ruimte, zoals het Naai-Verstel-Atelier, de Kinder-Cadeautjesbank, de Samenwerkplaats voor reparaties van fietsen voor schoolgaande kinderen, het Menstruatieproducten Uitgifte Punt en het Uitleenpunt-Hulpmiddelen.

Vrienden van Sociaal Huis Oisterwijk

Hoewel de gemeente Oisterwijk ook investeert in de nieuwe locatie door subsidies en gebouwenbeheer, is het onze ambitie het nieuwe Sociaal Huis Oisterwijk vooral iets van de hele Oisterwijkse gemeenschap te laten zijn. Daarvoor hebben we de Vrienden van Sociaal Huis Oisterwijk opgericht. En een aantal van deze vrienden hebben al voor een inrichtingsplan, nieuwe belettering, vloer, materialen en een nieuwe keuken gezorgd. Met tevens een financiële donatie van de Rabobank voor de inrichting van de buitenruimte.

Een aantal Vrienden heeft meerjarige financiële donaties toegezegd. ‘We hebben echter nog veel meer Vrienden nodig om onze activiteiten structureel te kunnen financieren. Heeft u interesse om Vriend te worden? Maak dan een afspraak en wij laten u graag persoonlijk kennis maken met (de activiteiten van) Sociaal Huis Oisterwijk,’ aldus het bestuur.

Week van de Verbinding
Verbinding en samenredzaamheid zijn sleutelbegrippen van en voor het Sociaal Huis Oisterwijk. Met het oog hierop organiseert Sociaal Huis Oisterwijk jaarlijks de Week van de Verbinding. In deze Week van de Verbinding – dit jaar van 15 t/m 21 september – wordt de nieuwe locatie van het Sociaal Huis Oisterwijk feestelijk  geopend en wel op Open Monumenten Dag (15 september). Dit jaar is het thema ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen’. Uiteraard volgt te zijner tijd meer informatie over deze feestelijke opening.