Care Inn

Spoorovergang Jonkheerpad Haaren met onderdoorgang geopend


Goed nieuws voor alle wandelaars in Haaren en omgeving. De NABO (Niet Actief Beveiligde Overgang) over het spoor in het Jonkheerpad is nu een ABO (Actief Bewandelbare Onderdoorgang) geworden !

Een spandoek van de wandelgroep toont de waardering voor de nieuwe doorgang.

Na de zomer volgt nog een permanente afscheiding rondom de onderdoorgang; er is nu een tijdelijke afscheiding. Ook volgt nog een officieel moment bij de opening van de onderdoorgang.

De wandelaars van de 4-Kernen van KBO-Haaren hebben zelf met een ludieke ceremonie alvast de tunnel onder het spoor in de wandelroute van het Jonkheerpad in gebruik genomen. Met een spandoek, een toespraak en traktatie van Mieke en Toon van Boxtel en een mooi openingsfilmpje (zie onder) werd weer genoten van deze mooie historische wandelroute op het Landgoed Nemelaer.

De vorige overgang werd ooit aangelegd voor de jonkheer van het kasteel. Het was een voorwaarde bij de aanleg van het spoor in 1865.  Dat verhaal ziet/ leest u onder andere in onderstaande documentaire, en in het boek 150 Jaar Spoor in Oisterwijk van uitgeverij Kwartier van Oisterwijk. Uit veiligheidsoverweging werd die – tot voorkort nog aanwezige – historische overgang door ProRail opgeheven.