Care Inn

5 redenen om van Android naar een iPhone over te stappen *


Of iPhones beter zijn dan Android-telefoons is een discussie zonder einde.

“Beter” is subjectief en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Zo worden iPhones over het algemeen als gebruiksvriendelijker beschouwd, maar als je al lang Android-gebruiker bent, is dat misschien niet het geval. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal belangrijke verschillen en daarom zijn hier vijf redenen waarom overstappen van Android naar iPhone een goed idee is.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple apparaten veiliger zijn dan Android apparaten. Dit is zeker belangrijk als je nadenkt over een nieuw abonnement met telefoon! Android telefoons krijgen vaker malware en virussen vooral uit app stores. De App Store van Apple heeft minder apps te bieden dan de app store van Android-telefoons, maar het aantal beschikbare apps is niet het belangrijkste element van app stores. Apple selecteert heel zorgvuldig welke app-ontwikkelaars toegang krijgen tot het zogenaamde “Apple ecosysteem” – een netwerk van apparaten, apps en ontwikkelaars. Apps met malware in de App Store krijgen is praktisch onmogelijk. Naast de app store veroorzaken ook niet-geüpdate besturingssystemen veiligheidsrisico’s. Omdat verschillende telefoonfabrikanten het besturingssysteem van Google gebruiken, krijgen ze niet allemaal tegelijk de updates en staan ze dus bloot aan enorme veiligheidsrisico’s. iOS-apparaten worden alleen door Apple gemaakt, dus dit probleem bestaat niet.

Het “Apple ecosysteem”

Het aanbod van Apple-producten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het bedrijf begon met het maken van computers en heeft sindsdien iPods, iPads en iWatches aan hun productassortiment toegevoegd. Vandaag de dag biedt Apple een breed scala aan producten en diensten voor verschillende doeleinden. En de apparaten werken naadloos en moeiteloos samen. Je hoeft geen aparte applicaties te downloaden of te installeren om ze aan elkaar te koppelen, het is voldoende als je je aanmeldt bij de apparaten met dezelfde Apple ID. Foto’s, e-mails, notities en agenda’s kunnen worden gedeeld op alle apparaten. Je hoeft ook niet twee keer te betalen voor apps, films of boeken – ze zijn op al je apparaten te vinden. Het gesloten ecosysteem garandeert ook de veiligheid van de gebruiker. De besturingsomgeving is veilig als apparaten, gebruikers, fabrikanten en app-ontwikkelaars zich allemaal in hetzelfde ecosysteem bevinden.

Gebruiksgemak

Misschien is dit wel de beste reden om een iPhone met abonnement te nemen. De telefoons staan namelijk bekend om hun gebruiksgemak. Hun gebruiksvriendelijkheid komt voort uit een eenvoudige bedieningslogica: alle apps worden gestart vanaf het startscherm. Alle instellingen vind je bijvoorbeeld in één menu. En zelfs als je je iPhone upgrade naar het nieuwste model, werkt het besturingssysteem nog steeds op dezelfde manier en is het gebruik ervan eenvoudig. Een Android-telefoon kan op verschillende manieren worden aangepast en aangepast, maar de basisfuncties van het besturingssysteem zijn veel ingewikkelder en verwarrender dan het iOS-systeem. Als je waarde hecht aan een gebruiksvriendelijke en goede smartphone voor basisgebruik, dan is een iPhone de voor de hand liggende keuze.

Een iPhone is veiliger… (Bron: Pexels.com)

Delen met het gezin

De iPhone is een goede keuze voor kinderen, vooral als het hele gezin Apple apparaten en iPhones gebruikt. Het telefoongebruik is veilig omdat ouders gemakkelijk kunnen bijhouden wat hun kinderen met hun telefoon doen. Daarbij maakt ‘Family Sharing’ van Apple het gezinsleven eenvoudiger. Tot zes gezinsleden kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk muziek, films of apps kopen en fotoalbums, agenda’s en herinneringen delen. Er is geen risico dat kinderen ongepaste of betaalde apps downloaden, want ‘Family Sharing’ maakt het mogelijk dat ouders de apps van hun kinderen goedkeuren.

iPhones behouden hun waarde

Omdat er vaak nieuwe smartphone modellen met aantrekkelijke functies verschijnen, willen mensen hun telefoon steeds upgraden naar een nieuwer model. Als mensen hun telefoon niet meer gebruiken en een nieuwe kopen, willen ze vaak hun oude telefoon, die nog steeds goed werkt, verkopen tegen de best mogelijke prijs. Apple telefoons behouden hun doorverkoopwaarde veel beter dan Android telefoons. iPhones zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze hun doorverkoopwaarde veel beter behouden. Apple telefoons blijven ook langer up-to-date als vlaggenschip modellen, omdat er maar één fabrikant is en er niet zo vaak nieuwe en betere telefoons worden gelanceerd als bij Android-telefoons.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier