Care Inn

Betalen met een creditcard: tips & advies*


Je kunt op verschillende manieren met een creditcard betalen, zowel online als in fysieke winkels.

Ook contactloos betalen is mogelijk met een creditcard, die net zoals je bankpas een chip heeft. Het zetten van een handtekening, wat vroeger vaak nodig was in hotels of restaurants, is nu niet meer nodig. Wil jij ook graag weten hoe je veilig met een creditcard kunt betalen en waar je op moet letten? Lees dan even verder!

Hoe werkt een creditcard?

Een creditcard is eigenlijk een soort tijdelijke lening. Als je iets koopt met je creditcard, schiet de creditcardmaatschappij het geld voor. Aan het einde van de maand krijg je een overzicht van al je uitgaven. Je kunt dit bedrag dan in één keer terugbetalen of kiezen voor gespreide betalingen, al komt er dan wel rente bij kijken. Wil jij ook een creditcard aanvragen? Dat kan tegenwoordig makkelijk online. Je hebt de mogelijkheid om verschillende opties met elkaar te vergelijken om iets te kiezen dat bij jou past.

Waar kan je betalen met een creditcard?

Creditcards van ICS Cards kun je bijna overal gebruiken. Je kunt ze gebruiken bij het kaaswinkeltje om de hoek, maar ook bij internationale webshops zoals Amazon en Alibaba. Ze zijn vooral praktisch voor grote aankopen. Denk bijvoorbeeld aan vliegtickets, hotelboekingen en autohuur. Hier zijn ze vaak zelfs het enige betaalmiddel dat wordt geaccepteerd. Erg handig dus om te hebben.

Veilig betalen met een creditcard

Veiligheid staat voorop als je een creditcard gebruikt. Dus, hoe kun je veilig betalen met een creditcard? Bewaar je pincode altijd geheim en op een andere plek dan je creditcard. Check ook altijd of de betaalautomaat normaal oogt en niet lijkt te zijn gemanipuleerd voordat je je pincode intikt. Gebruik je de kaart bij online shoppen? Zorg dan dat de website beveiligd is met HTTPS om je betalingsgegevens te beschermen tegen hackers. Houd je afschriften goed in de gaten en meld verdachte transacties meteen bij je creditcardmaatschappij.

Betaal met een creditcard (Bron: Pexels.com).

Tips voor offline en online betalingen

In winkels en restaurants betaal je altijd met de beveiligde betaalautomaat. Dek je pincode af en zorg dat je de betaling goedkeurt voordat je weggaat. Online? Gebruik je creditcard alleen op websites die je vertrouwt en die een goede reputatie hebben. Stuur je creditcardgegevens nooit via onbeveiligde kanalen zoals e-mail of onbekende websites.

Verzekeringen en voordelen

Veel creditcards bieden extra verzekeringen voor je aankopen, zoals bescherming tegen verlies, diefstal of schade. Kijk goed naar de voorwaarden van je creditcardmaatschappij om te weten welke bescherming je precies hebt.

Betalen in het buitenland

Een creditcard is erg handig voor betalingen in het buitenland, vooral op plekken waar je gewone bankpas misschien niet werkt. Let wel op: er kunnen extra kosten zijn voor het omrekenen van valuta en voor buitenlandse transacties.

Wat te doen bij verlies of diefstal?

Is je creditcard kwijt of gestolen? Bel dan meteen de klantenservice van je creditcardmaatschappij om hem te blokkeren en zo misbruik te voorkomen.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier