Care Inn

FlatexDeGiro Gebruikers Geconfronteerd met Technische Storingen Tijdens Cruciale Handelsmomenten*


Amsterdam, 5 augustus – Gebruikers van de populaire beleggingsapp FlatexDeGiro werden maandagochtend geconfronteerd met ernstige technische storingen,

juist op het moment dat de AEX-index met 3% daalde en wereldwijde beurzen tekenen van een recessie vertoonden. De storing heeft geleid tot grote frustratie onder tienduizenden beleggers die niet in staat waren om transacties uit te voeren tijdens deze kritieke periode.

De storing komt op een moment dat het beursgezegde “wanneer er bloed in de straten loopt, moet je kopen” voor veel beleggers in rook opging. De technische problemen bij FlatexDeGiro zijn niet nieuw; gebruikers melden dat de app bijna elk weekend te kampen heeft met ‘periodic maintenance’, wat al eerder zorgen baarde over de betrouwbaarheid van het platform.

In een exclusief interview met NewsWorld uitten verschillende gebruikers, die anoniem wensen te blijven, hun ongenoegen over de situatie. Een langdurige klant van FlatexDeGiro uitte scherpe kritiek op de IT-systemen van het bedrijf en suggereerde dat er personele consequenties zouden moeten volgen. De groeiende ontevredenheid onder klanten wordt versterkt door de ambitie van het bedrijf om in de nabije toekomst 3 miljoen klanten in heel Europa te bedienen, wat twijfels oproept over de capaciteit van FlatexDeGiro om deze groei te managen.

De impact van de storingen is niet te onderschatten. Zoals een gebruiker uitlegt, kunnen vertragingen en technische mankementen bij het plaatsen van trades leiden tot aanzienlijke financiële verliezen voor individuele beleggers. De dreiging van een massaclaim lijkt steeds reëler te worden naarmate de problemen aanhouden.

FlatexDeGiro, onderdeel van de flatexDEGIRO-groep en genoteerd aan de SDAX, heeft tot op heden geen officiële verklaring afgegeven over de storing. NewsWorld heeft getracht een reactie te verkrijgen, maar zonder succes. De situatie blijft onzeker voor de vele klanten die afhankelijk zijn van de app voor hun handelsactiviteiten.

FlatexDeGiro staat voor een uitdaging om het vertrouwen van haar klanten te herstellen en de technische infrastructuur te verbeteren om toekomstige storingen te voorkomen. De beleggingsgemeenschap wacht met spanning op een oplossing.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier