Care Inn

Gemeente Oisterwijk en Rijkswaterstaat negeren klachten weggebruikers bij omleiding N65


Zowel Gemeente Oisterwijk als Rijkswaterstaat negeren de klachten die zijn geuit over problemen op de weg, ontstaan door de afsluiting en omleidingen bij de werkzaamheden op de N65. Ondanks minder verkeer in de vakantieperiode, ontstaan er opstoppingen en irritaties, met volgens inwoners ook onveilige situaties in hun straat.

Verkeer loopt vast in de versmallingen op de Tilburgseweg in Oisterwijk.

Maandag werd duidelijk dat er enkele hiaten zitten in de bebording van de omleidingsroute, problemen bij toegangswegen en gebrek aan juist advies. Gemeente Oisterwijk is daar maandag van op de hoogte gebracht. Ondanks dat de gemeente als lokale wegbeheerder verantwoordelijk is voor de wegen binnen haar gemeente, wijst deze naar Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat liet weten dat de omleiding volgens hen juist is en de omleidingsroute in overleg met de gemeente te hebben gerealiseerd.

Volgens Rijkswaterstaat is enige hinder niet te voorkomen. ‘Dinsdag is er een doorstromingsoverleg geweest met verschillende partijen, waaronder de gemeente Oisterwijk. Toen zijn er door de partijen geen aanpassingen doorgegeven.’

Zover bekend zijn er geen aanpassingen gedaan aan diverse problemen die ontstaan door: onjuiste bebording, de constatering dat buitenlandse chauffeurs de borden niet begrijpen en met grote vrachtwagens door Oisterwijk op zoek gaan naar andere wegen, dat Google Maps routes aangeeft die ofwel niet geschikt zijn voor veel verkeer (laat staan vrachtwagens) en bovendien ook verkeer stuurt door straten waar auto’s niet zijn toegestaan, onlogische en veel te lange omleidingsroutes (wie naar Udenhout wil moet via Eindhoven, Den Bosch), kruispunten die deels gesloten zijn ondanks dat ze volgens de informatie open zouden zijn …

Er zijn wel verkeersregelaars ingezet, maar die geven geen advies en controleren niet of bijvoorbeeld vrachtwagens de juiste omleidingsroute volgen. Ze  zijn er om te zorgen dat weggebruikers niet de hekken weghalen en de afgesloten wegen inrijden.