Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Voorbereiding in volle gang


Een werkgroep van vrijwilligers van meerdere lokale culturele instellingen organiseren gezamenlijk een aantal activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ brengen zij in oktober delen van de Oisterwijkse geschiedenis onder de aandacht.

Afgelopen maand hebben de vertegenwoordigers van het Comité Open Monumentendag, Oisterwijk in Beeld, de Stadsgidsen, de Beeldbank Oisterwijk, Joodse historie en struikelstenen, Oisterwijk Nieuws, de Joodse Begraafplaats, Heemkundekring De Kleine Meijerij, Uitgeverij Kwartier van Oisterwijk en historicus Ad van den Oord de koppen bij elkaar gestoken en zijn zij begonnen aan een mooi programma.

Een rondleiding met een gids in Oisterwijk.

We leven iedere dag in onze geschiedenis, en deze vrijwilligers gaan dat in oktober dan ook uitgebreid aan u tonen. In de Maand van de Geschiedenis brengen zij gezamenlijk iedere dag een stukje van toen onder de aandacht. En er worden speciaal voor deze maand diverse nieuwe activiteiten georganiseerd. Uit deze groep betrokken vrijwilligers kwam al veel inspiratie en motivatie om samen een hele maand te vullen met historische weetjes, video’s, rondleidingen en meer.

Om te beginnen wordt er een reeks aan interessante artikelen geschreven door lokale historici, die worden geïllustreerd met foto’s en video’s. Ook volgt er een reeks over de personen die voorkomen in Oisterwijkse straatnamen. Er komen onder andere activiteiten met gratis gethematiseerde rondleidingen met een stadsgids, een bijzondere bijeenkomst bij de Joodse Begraafplaats en een nieuwe kijk op oude filmopnames. Er is deze oktobermaand ook aandacht voor de bevrijding, nu 80 jaar geleden.

Bent u geïnteresseerd in de lokale historie en zou u willen deelnemen of heeft u reeds plannen voor deelname aan de Maand van de Geschiedenis? Laat het even weten via mail@oisterwijknieuws.nl