Care Inn

Oisterwijkse Myrna krijgt hoofdrol in nieuw kinderboek


Op 16 augustus komt ‘De Fantasiedierentuin: Op zoek naar Amina’ uit. Het boek is geschreven voor Myrna uit Oisterwijk, een nichtje van de auteur. Zij is ook de hoofdpersoon van het boek.

‘Het boek is begonnen als een verhaal voor de verjaardag van mijn nichtje Myrna,’aldus Iris Hagemans, die het boek schreef en liet illustreren door Myrthe Hagemans. ‘Door haar groeiachterstand is Myrna vaak wat onzeker en angstig. Voor haar verjaardag wilde ik haar daarom graag een verhaal geven waarin ze de hoofdrol speelt als een echte held, zodat ze zichzelf met een andere blik zou bekijken en misschien met de zelfstandige en ondernemende Myrna in het boek zou identificeren.’

De fantasiedierentuin – Op zoek naar Amina

Illustraties

De held in het boek is op een missie om fantasiedieren te redden en onder te brengen in de fantasiedierentuin. Daarbij moesten uiteraard mooie tekeningen getoond worden: ‘Daar kwam mijn zus Myrthe in beeld. Myrthe tekent graag, ze maakt bijvoorbeeld persoonlijke ansichtkaarten. Ik heb Myrthe gevraagd om illustraties bij het verhaal te maken. Zo werd het verhaal voor Myrna een samenwerking tussen haar twee tantes. Tantes spelen ook een belangrijke rol in het boek, daarin zijn tantes een beetje tussen kinderen en volwassenen in. Dat gaat ook zeker wel over Myrthe en ik. We vinden het allebei heel leuk om zich onder te dompelen in de fantasiewereld van kinderen.’

Kroon

De grootste kroon op het werk is dat Myrna het verhaal geweldig vindt en graag fantaseert over zichzelf als de held van het boek. ‘Dan verkleedt ze zich door een tuinbroek aan te trekken en een helm op te zetten en bedenkt ze nieuwe reddingsmissies. We krijgen ook regelmatig tekeningen van nieuwe fantasiedieren die ze bedacht heeft. Haar enthousiasme was voor ons de reden om het manuscript op te sturen naar een uitgever, het lijkt ons geweldig als we met dit verhaal meer kinderen kunnen inspireren. Uitgeverij Boekscout reageerde direct geïnteresseerd, dus we kunnen met trots aankondigen dat ons boek op vrijdag 16 augustus verschijnt.

Wedstrijd

Kinderen die het boek lezen mogen ook een fantasiedier bedenken en mailen naar irisenmyrthe@gmail.com. De leukste inzending wint een tekening van zijn of haar zelfbedachte fantasiedier!

Het verhaal

De beide tantes van Myrna.

Het nieuwe buurmeisje van Otis is wel erg bijzonder. Ze heet Myrna en woont in het kleurige huis van de uitvinder. Daar werkt ze aan een ingewikkelde machine waarmee ze fantasiedieren in nood kan opsporen, samen met haar schildpad Herbert. De fantasiedieren die ze samen redden, brengen ze onder in de fantasiedierentuin. Otis wordt al snel meegezogen in haar avonturen. Dan blijkt dat niet alleen de fantasiedieren hulp nodig hebben, maar dat ook de fantasiedierentuin in de problemen zit. Om de dierentuin te redden, gaan Otis en Myrna op zoek naar het op mysterieuze wijze verdwenen fantasiepaard Amina.

Over de auteurs
Zussen Iris en Myrthe Hagemans groeiden op in Groesbeek. Als kind wilde Iris graag kinderboekenschrijfster worden, terwijl Myrthe droomde van een carrière als illustratrice. Dat ze uiteindelijk met dit debuut hun beider jeugddromen waarmaken, is te danken aan hun nichtje Myrna. Haar fantasie, oprechte karakter en vastberadenheid om altijd te blijven proberen, vormden de inspiratie voor dit verhaal over een klein meisje op een grootse missie.

De fantasiedierentuin – Op zoek naar Amina, is vanaf 16 augustus hier (klik) te bestellen.