Care Inn

Opnieuw een jonge vrouw doelbewust van de fiets gereden (Update)


Het kwam en komt nog steeds voor: Tussen Oisterwijk en Tilburg worden doelbewust meiden van de fiets gereden. Deze keer met ernstige hoofdwond tot gevolg!

Recent waren er enkele berichten van jonge meiden die bewust door een automobilist van de fiets werden gereden (klik).  Het gebeurt in de nachtelijke uren. Ook afgelopen week blijkt dit het geval; een slachtoffer heeft haar verhaal aan ons toegezonden:

Het kruispunt Bosscheweg / Kerkstraat in Berkel-Enschot (Bron: Google Maps).

In de nacht van afgelopen woensdag 21 augustus op donderdag 22 augustus ben ik rond 02.30 uur van mijn fiets afgereden door een auto. Ik fietste alleen naar huis na het stappen in Tilburg. Onder het viaduct (Burgermeester Bechtweg) op de Bosscheweg stond een auto stil, een man stond aan de bestuurderskant langs de auto. Toen ik de auto naderde, stapte de man in en toen ik hem voorbij fietste, stapte hij in en begon hij mij te achtervolgen. Hij riep dingen als ‘Hey meisje, kom je mee?’. Ik reageerde niet en ben zo snel mogelijk doorgefietst, maar hij bleef naast me rijden. Ter hoogte van het appartementencomplex Lange Akker stuurde hij haaks naar rechts en vloog ik van mijn fiets af. Ik heb me zo snel mogelijk proberen te verstoppen, omdat ik bang was dat hij terug zou komen en mij iets aan zou doen. ‘Gelukkig’ zag ik dat hij omkeerde bij het kruispunt van de Kerkstraat en vervolgens keihard doorreed richting Tilburg. Ik ben zo snel mogelijk het dorp ingerend en heb aangebeld bij het huis van mijn ex-schoonouders, mijn eigen huis was nog wel 15 minuten verder lopen. Ik was bang dat ik onderweg flauw zou vallen, omdat ik al voelde dat mijn hoofd erg veel bloedde, of dat de man terug zou komen. Zij hebben mij daar opgevangen en mijn eigen ouders gebeld die natuurlijk direct zijn gekomen. Ik ben met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis waar mijn hoofd is gehecht.

Update

En helaas was er nog eentje meer, in reactie op bovenstaande werd ons doorgegeven, een poging tot aanrijding in de nacht van 20 op 21 augustus aan de Heukelomseweg tussen Oisterwijk en Berkel-Enschot.

De politie is op de hoogte; er is aangifte gedaan. ‘We zijn aan het onderzoeken of er aanknopingspunten zijn.’ Niet iedereen heeft aangifte gedaan, en dat kan zeker bijdragen aan het verzamelen van informatie en hopelijk snel opsporen van de dader(s).

Heeft u iets gezien? Weet u meer? Bel de politie via 0900-8844.

Ziet u iets dergelijks gebeuren, ook bij een vermoeden! Bel dan direct 112.