Care Inn

Stichting PetrusConcerten Oisterwijk bedankt Frans Vermeer voor zijn inzet


Afgelopen week was er een wisseling van de wacht binnen het bestuur van de Stichting PetrusConcerten Oisterwijk, kortweg: SPCO. De voorzittershamer werd door Frans Vermeer overgedragen aan Marja Spaargaren.

Marja Spaargaren neemt de voorzittershamer over van Frans Vermeer (Foto: Jos van Luyck).

Frans Vermeer neemt na ruim 15 jaar afscheid van de organisatie (SPCO) die verantwoordelijk was en is voor de concerten in de kerken van de Sint Jozef-parochie in de gemeente Oisterwijk. De uitvoering van de Matthäus- en Johannes Passion op Palmzondag in de Petrus Banden kerk in Oisterwijk mag je inmiddels best een ‘traditie’ noemen.

Frans Vermeer begon ruim 15 jaar geleden, toen als lid van het kerkbestuur, met het organiseren van concerten in de Petruskerk, die zich daar uitstekend voor leent door zijn fantastische akoestiek. Toen deze concerten een succes bleken te zijn vond het toenmalige kerkbestuur – begrijpelijk – dat zo’n organisatie niet meer bij haar thuishoorde, waarna in 2017 SPCO formeel werd opgericht als zelfstandige organisatie. Frans werd de eerste voorzitter en leidde SPCO – mede door zijn contacten in de muziekwereld – naar nog grotere hoogten. Daarvoor is het bestuur (dat verder bestaat uit Jos van Luyck als secretaris-penningmeester, Ad Vergouwen voor de artistieke aspecten en Piet Thomassen voor de sponsoring en de automatisering) Frans veel dank verschuldigd en wenst zij hem veel succes bij de andere activiteiten die nu al zijn aandacht vergen.

Het voorzitterschap wordt nu dus overgenomen door Marja Spaargaren. Marja is geen onbekende in Oisterwijk. Zij is op dit moment onder meer voorzitter van het koor Zang en Vriendschap en als zodanig geen onbekende in muziekland. Het organiseren van concerten door SPCO gaat door deze wisseling gewoon door. Op het programma staan onder meer een Allerzielenconcert door het bekende Nederlands Bach Consort op zaterdag 26 oktober 2024 en een Passieconcert door het Zuid Nederlands Kamerkoor op Palmzondag 13 april 2025. Nadere informatie over deze concerten volgt binnenkort.