Care Inn

Veertig nieuwe instrumenten voor Koninklijke Harmonie Asterius


Koninklijke Harmonie Asterius heeft voor het komend seizoen een flink aantal muzikanten voorzien van een gloednieuw instrument.

Leden van Asterius zijn enorm blij met hun nieuwe aanwinst.

Met de sterke groei van het aantal jeugdleden, het verouderen van het instrumentarium en de hoeveelheid instrumenten die de vereniging inzet voor proeflessen was het hoog tijd om het instrumentarium een flinke boost te geven. De vereniging koos ervoor om te investeren in de muzikanten die al een tijdje rondlopen bij de vereniging en toe zijn aan een beter instrument. Want wie veel oefent, speelt en groeit als muzikant verdient een instrument waarop goed kan worden gemusiceerd. De vereniging schafte in totaal 40 nieuwe instrumenten aan, waaronder een grote hoeveelheid klarinetten, saxofoons, dwarsfluiten, trombones en trompetten.

Proefinstrumenten
Nu een grote groep Asterianen is voorzien van een nieuw instrument, komen hun oude instrumenten weer vrij voor nieuwe muzikale talenten. Asterius neemt de instrumenten mee naar basisscholen en naar buitenschoolse activiteiten, om blaasmuziek onder jonge Oisterwijkers zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Voor jonge muzikanten die enthousiast zijn biedt de vereniging instrumenten in bruikleen aan, zodat de drempel om muziek te maken zo laag mogelijk is en blijft.

Donaties
Bij het aanschaffen van de instrumenten kon Asterius rekenen op verschillende fondsen, zoals Fundatie Jeanne van Diessen, het Cultuurfonds en het Tivolifonds. Asterius is ook maar al te trots dat het voor deze muzikanten mag rekenen op ondernemend Oisterwijk. Zo kunnen ondernemers een instrument (gedeeltelijk) adopteren. Zo heeft o.a. Savona International Producties BV al een trompettist enorm gelukkig gemaakt en is een van de nieuwe dwarsfluiten gedeeltelijk geadopteerd door De Glascentrale. Enkele andere adoptanten hebben de voorkeur gegeven aan anonimiteit. Daarnaast hebben vakgarage Paul Kuijpers, Pot & Vaas BV, Van Iersel Techniek BV een financiële donatie geleverd aan het instrumentenfonds van Koninklijke Harmonie Asterius.

Asterius dankt de diverse fondsen en Oisterwijkse ondernemers voor hun bijdrage.