Care Inn

Wethouder maakt foutje van 1,5 miljoen bij zwembad Staalbergven


Het Brabants Dagblad schreef het, en ook in het Haarens Klokje valt het te lezen: Afbreken en alles teruggeven aan de natuur kost 2,1 miljoen.

Bij het beëindigen van het zwembad, nu of over 40 jaar, moet de grond tot zandgrond worden teruggebracht. Alle gebouwen en zwembaden moeten weg, en de grond moet schoon worden opgeleverd. 2,1 miljoen voor het terugbrengen tot zand, is een aanzienlijk bedrag, dat overduidelijk in de begroting van het raadsvoorstel thuis hoort. Het bedrag is nodig als de raad kiest het bad niet te renoveren. Maar het is ook een bedrag dat gereserveerd zou moeten worden voor over 40 jaar, want ook dan moeten die kosten worden uitgegeven. Het bedrag werd echter niet teruggevonden in de overzichten. In de cijfers die afgelopen week over de voorgenomen toekomst van buitenbad Staalbergven zijn gepubliceerd, blijkt dit bedrag te ontbreken.

Meer

Het peuterbad van ’t Staalbergven in Oisterwijk ligt er momenteel zo bij.

Er bleken in de berichtgeving van de gemeente meer cijfers te ontbreken, daarover hebben wij afgelopen week een uiteenzetting gepubliceerd:  Het Staalbergven kost meer dan de gemeente in persbericht toont (klik).  Zou ook dit bedrag in de calculatie missen, dan zouden de jaarlijkse kosten voor alle in het raadsvoorstel vermelde keuzes flink hoger oplopen. Niet alleen een verhoogde entree, maar ook hogere jaarlijkse kosten en reserveringen.

Onjuist

Opvallend is dat in de vorige berekeningen de sloopkosten een half miljoen zouden bedragen. Nu vier keer zoveel? De vermelde 2,1 miljoen blijkt een onjuist bedrag, zo laat de woordvoerder van de gemeente ons desgevraagd weten: ‘Er zijn per abuis onjuiste bedragen genoemd door wethouder Dankers in het interview met Brabants Dagblad. Als alles moet worden gesloopt en we geven het terug aan de natuur volgens de gestelde voorwaarden, dan kost dat 550.000 euro.’ Een veel lager bedrag dan door het Brabants Dagblad in twee artikelen werd vermeld, en door anderen werd overgenomen. De juiste cijfers zijn volgens de gemeente – inclusief juiste sloopkosten – wel goed in de calculaties vermeld.

Klik en lees meer berichten over buitenbad Staalbergven