Care Inn

4817 inwoners willen Oisterwijks buitenbad Staalbergven behouden


Koste wat kost zo vinden deze ondertekenaars; 4817 inwoners hebben hun handtekening gezet voor renovatie van het Oisterwijkse recreatiebad Staalbergven.

Kinderen willen (buiten) zwemmen! (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Op dit moment zijn de jaarlijkse kosten (na aftrek van inkomsten) geschat op 392.655 euro voor een gedeeltelijke renovatie (zonder diep wedstrijdbad) of 532.672 euro voor de gehele renovatie per jaar, over de komende 40 jaar. Er zijn voor- en tegenstanders: enerzijds vanwege nostalgische reden en het plezier van buiten zwemen en recreëren; anderzijds vanwege de hoge kosten in tijden van noodzakelijke bezuinigingen. Een crowdfundactie (in de vorm van een donatie) of het zorgen voor extra horeca en evenementen die met inkomsten de kosten kan drukken is volgens de gemeente niet gelukt/ niet mogelijk en/ of niet met voldoende impact op de begroting. De benodigde kosten moeten komen uit gemeentelijk budget en verhoogde entree.

De overdracht van de petitie; ‘een duidelijke boodschap’ (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Donderdagavond ontving wethouder Dion Dankers een petitie die door 4817 personen is ondertekend vóór behoud van het buitenbad. Volgens de wethouder is dat een duidelijke boodschap die de  actiegroep Hard voor ‘t Staal hiermee heeft overgebracht. De kinderen die de actie kwamen ondersteunen riepen “Wij willen zwemmen!”  Wethouders Dankers beloofde om deze boodschap over te brengen aan de gemeenteraad, die hierover op 19 september een besluit moet nemen.