Care Inn

Alzheimer Café ging over samen in beweging


Het thema dat de laatste editie besproken werd was ‘Samen in beweging’.  Op deze dag hebben we Wereld Alzheimer dag gevierd. Een avond die geheel in het teken stond van het thema bewegen. Gastspreker was Wil Faber, oprichter en trainer van SmileStone Tilburg.

Smilestone geeft de speciale training VitaalGYM aan mensen met geheugenproblematiek en/of in de vroege fase van dementie. Smilestone heeft een speciaal programma ontwikkeld om de achteruitgang bij geheugenproblemen te kunnen afremmen. Daardoor blijf je langer vitaal en duurt het langer voordat je zorgondersteuning nodig hebt. Bij deze trainingen worden door middel van bewegen en beleven de hersenfuncties gestimuleerd zodat een eventuele achteruitgang wordt vertraagd. Het proces begint bij bewegen. Het hart stimuleert de bloedcirculatie. Organen worden actiever. Zenuwcellen sterven langzamer af en worden nieuw aangemaakt. Ook wordt de onderlinge samenwerking tussen zenuwcellen gestimuleerd.

Daarnaast is beleven belangrijk. Een 4-tal vormen zijn:
• Competitie; snelheid in denken en handelen.
• Competentie: doordenken en organiseren.
• Chill en emotie: mindfulness en reflectie,
• Community: samenzijn en ontmoeten. Contact lotgenoten, mantelzorgers. Samen sterk wordt samen sterker.

In de pauze konden de gasten ervaren wat de training inhoudt door mee te doen met verschillende oefeningen. Voor meer informatie https://smilestone.nl/

Kom luisteren en meepraten bij het Alzheimercafé

De volgende Alzheimer Café bijeenkomst staat gepland op 15 oktober. Deze avond zal geheel in het teken staan van het 15-jarig jubileum van het Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel. Muziek zal deze avond de boventoon voeren. Een feestelijke avond, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden.
Informatie: Jeanne Verberk (coördinator) Tel: 013-5284571.
E-mail j.verberk@alzheimervrijwilligers.nl
Locatie: Ontmoetingscentrum De Coppele, Prunusstraat 69, 5061 AS Oisterwijk.
Toegang is gratis, inloop v.a. 19.30 uur, afsluiting 22.00 uur.