Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: De bosschen en vennen van Oisterwijk, 1917


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

In de 107 jaar oude film ‘De bosschen en vennen van Oisterwijk, 1917’ trekt deze Brabantse heidekar voorbij. (Bron: Polygoon)

“De bosschen en vennen van Oisterwijk” is ’n film uit 1917, geschoten in opdracht van de “Vereeniging tot Behoud van Natuurmonumenten” (Tegenwoordig ‘Natuurmonumenten’). De film toont ’n pracht zwartwit-beeld van het Oisterwijkse bos, vennen en heidegebied. We zien o.a. beelden van Boshuis Venkraai, het Van Esscheven, het Staalbergven en de Kampina.

De Kampina viert een eeuwfeest omdat het 100 jaar geleden is dat Natuurmonumenten het eerste deel van de Kampina kon aankopen. Inmiddels is 1600 hectare van de Kampina natuurgebied en kun je hier nog steeds genieten van eindeloze heidevelden, vennen, bossen en kronkelende beken.

Deze mijlpaal in de natuurbescherming wordt gevierd met festiviteiten op zondag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur rond de oude werkschuur tegenover Huize Kampina, de plek waar het 100 jaar geleden allemaal begon. Bij verschillende natuurkramen kom je meer te weten over de Kampina en kun je in gesprek gaan met organisaties, boswachters en anderen die graag hun kennis en passie voor Kampina met je delen. Er zijn diverse excursies en kinderen kunnen op pad met de OERRR-avonturenkaart. Meer info: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurbescherming/hoera-100-jaar-kampina

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk