Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Monument van Riel


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Marcel van Riel schiep met echtgenote Angèle in Heukelom het fantastische ‘Monument van Riel’. (Bron: LOVO)

De woorden ‘Open Monumentendag’ zult u heel wat keren tegenkomen deze week, immers, komende zondag 15 september openen weer deuren die gewoonlijk gesloten blijven. Materieel én immaterieel erfgoed is te bezoeken; monumenten die zich graag aan u laten zien.

Op het Oisterwijks grondgebied kennen we ’n bijzondere plek die het woord ‘Monument’ zelfs in zich draagt: in Heukelom is een fantastische locatie te vinden onder de naam ‘Monument van Riel’.

Op de lijst van te bezoeken locaties in het kader van Open Monumentendag vinden we Monument van Riel niet terug. Staat tegenover dat de deur -middels ’n mailtje- bijna altíjd wagenwijd open gaat voor geïnteresseerden!

In de LOVO-serie ‘Markant’ ging redacteur Huub Groenland enige jaren terug op bezoek bij Monument van Riel en gebruikte de volgende wervende woorden richting kijkers:

“Marcel en Angèle van Riel wonen in Heukelom, in een wel heel bijzondere woning bomvol fantastische curiosa en schitterend verbouwd zodat alle verzamelde spullen mooi tot hun recht komen. Kijk en kom ogen en oren te kort bij dit bijzondere echtpaar en hun prachtige woning, liefdevol ‘Monument van Riel’ genoemd.”

Kijk mee naar een portret van deze markante mensen én woonplek in Heukelom.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk