Care Inn

Binnenkort is Oisterwijk schoon en groen!


Vanaf dit jaar is de World Cleanup Day op 20 september. Door het hele land (en wereld) organiseren mensen leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat een opfrisbeurt te geven. Ook in onze gemeente doen we mee met World Clean Up Day!

Enkele van de Zappers in Oisterwijk (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Het programma start in de ochtend met koffie of thee en met wat lekkers. Daarna ga je zelf op pad om te gaan ZAPpen (Zwerf-Afval-Pakken). Met z’n allen steek je de handen uit de mouwen en is de buurt al snel een stuk schoner.

Aanmelden
Wil jij mee opruimen? Meld je dan uiterlijk woensdag 11 september (geef ook je dieetwensen door) aan bij de coördinator van de Zwerf-Afval-Pakkers in jouw dorp:

• Moergestel: Coördinator dhr. Jos Meijer: jmj.meijer@yahoo.com
• Oisterwijk en Heukelom: Coördinator dhr. Philip Marsé: marse0@ziggo.nl
• Haaren: Coördinatoren dhr. Willem Ligtvoet en mevr. Marieke Spijkers: wamligtvoet@gmail.com.

Na aanmelding krijg je ongeveer een week van te voren een bericht met instructies.

Vrijwillige Zwerf Afval Pakkers
Het hele jaar door is een club vrijwilligers actief in onze gemeente om zwerfafval op te ruimen, de Zwerf Afval Pakkers (ZAPpers). ZAPpers bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze zich inzetten om de buurt schoon te houden. Zij krijgen van de gemeente een hesje, een ring, vuilniszakken en een grijper. Gevulde vuilniszakken van de ZAPpers kunnen naast afvalbakken of containers van de gemeente worden neergelegd en worden gratis opgehaald door de gemeente. De vrijwilligers in Moergestel, Oisterwijk en Haaren hebben hun eigen coördinator. Wil je meer weten over de ZAPpers? Mail dan naar gemeente@oisterwijk.nl met als onderwerp ‘Zwerf Afval Pakkers’.