Care Inn

Burgemeester wil waarschuwen voor tasjesrovers en meer cameratoezicht in Oisterwijk


VVD Oisterwijk heeft afgelopen donderdag aan burgemeester Hans Janssen gevraagd wat hij kan doen tegen de toename van tasjesroof in het Oisterwijkse centrum.

 

Een onverlaat grijpt een tasje van een terrasbezoeker (Bron: Restaurant Zinin)

In het centrum worden terrasbezoekers geplaagd door het dievengilde. Ze pakken de achteloos over stoelen gehangen tasjes weg, soms na enige afleiding. Dit kan in Oisterwijk eenvoudig, omdat de stoep tussen de terrassen doorloopt. Terrasstoelen staan direct langs het looppad.

Burgemeester Janssen heeft de politiek laten weten te willen kijken naar het informeren van centrumbezoekers, om op hun spullen te letten. Geen fijne reclame voor het zo gezellige centrum, maar het kan mogelijk wel veel ellende voorkomen. Het is overigens informatie die ook horeca ondernemers aan hun klanten kunnen geven:

Tasjes op schoot en vastknopen aan de stoel!

Ook werd door de burgemeester bekend gemaakt dat het cameratoezicht in het centrum wordt uitgebreid. In de winkelstraten zijn al camera’s; nu komen er ook camera’s aan de noordkant van het station. Dit om de hoge aantallen fietsendiefstallen op die plek terug te dringen.