Care Inn

Creëer een speelse en unieke woonkamer met deze 3 tips *


Een woonkamer is vaak het hart van een huis. Het is de plek waar je samenkomt met vrienden en familie om te ontspannen, te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap.

 

Het is daarom belangrijk dat deze ruimte niet alleen comfortabel en gezellig is. Je wilt er namelijk ook voor zorgen dat de woonkamer een weerspiegeling is van je persoonlijkheid en je stijl. Wil je een speelse en unieke woonkamer creëren? Met deze 3 tips geef je jouw woonkamer een frisse en originele uitstraling.

Kies voor een leuk vloerkleed

Een vloerkleed kan een groot verschil maken in de uitstraling van een ruimte. Door te kiezen voor een rond vloerkleed geef je jouw woonkamer meteen een speels en uniek tintje. Een rond vloerkleed breekt met de traditionele rechthoekige vormen van meubels en zorgt voor een interessant contrast. Bovendien kan een rond vloerkleed de ruimte optisch groter doen lijken. Dit is vooral handig als je te maken hebt met een wat kleinere woonkamer. Kies voor een vloerkleed met een opvallend patroon of een felle kleur om echt een statement te maken in je interieur. Plaats het vloerkleed een stukje onder de bank om een speels effect te creëren. Het is leuk om verschillende materialen met elkaar te combineren. Zo is een wollen vloerkleed op een houten vloer een erg leuke combinatie. Vergeet niet om een antislipmat onder het vloerkleed te plaatsen voor het beste resultaat.

Kies voor een mooi vloerkleed (Bron: Pixabay)

Mix en match met kleuren en materialen

Een speelse woonkamer is vaak het resultaat van een gedurfde mix van kleuren en materialen. Durf te spelen met contrasten en combineer bijvoorbeeld zachte pasteltinten met felle kleuren of warme houtsoorten met koele metalen. Ook verschillende texturen kunnen zorgen voor een interessante en dynamische uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen bank met een grof gebreide plaid en een glanzende metalen salontafel. Zo combineer je allerlei verschillende texturen en wordt het toch allemaal een geheel. Probeer een kleurenpalet vast te stellen voor in je interieur. Dit kunnen allerlei verschillende kleuren zijn. Je creëert toch een soort eenheid door al deze kleuren telkens terug te laten komen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kussens of fotolijstjes. Ook kun je kleuren terug laten komen in een mix van kaarsen op een leuk dienblad. Door te mixen en matchen met kleuren en materialen creëer je een woonkamer die helemaal bij jou past en waar je elke dag van geniet.

Voeg een eyecatcher toe

Een woonkamer is niet compleet zonder een eyecatcher. Dit is een item dat meteen de aandacht trekt en de ruimte een unieke uitstraling geeft. Dit kan bijvoorbeeld een opvallende lamp zijn, een kunstwerk aan de muur of een bijzonder meubelstuk zoals een designstoel of een vintage dressoir. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat je woonkamer niet te druk en te vol wordt. Een eyecatcher hoeft niet per se groot te zijn. Zelfs kleine accessoires kunnen namelijk al een groot verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijk kussen, een exotische plant of een unieke vaas. Zorg ervoor dat de rest van je interieur simpel en een eenheid blijft. Door een eyecatcher toe te voegen geef je jouw woonkamer een persoonlijke touch en zorg je ervoor dat deze echt van jou is.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier