Care Inn

Documentaire over dementerenden in Bibliotheek Oisterwijk


Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is nu 24, maar niet heel zijn leven lang…

Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later.

Hoe gaat de wereld om met dementie en de mensen die daarmee moeten leven? Hoe kunnen wij de samenleving hierop inrichten? De documentaire laat zien dat het ook anders kan; zonder een systeem dat mensen opsluit in instellingen en buiten de samenleving plaatst. De film is een hartstochtelijke oproep om daarmee te stoppen en hen te blijven zien als mensen. “Anders kijken is anders doen”, aldus Teun.

De documentaire Human Forever gaat de wereld over en is op internationale filmfestivals bekroond. Teun heeft over het onderwerp ook 3 boeken geschreven. Meer informatie: www.teuntoebes.com Meld je aan voor deze film via oisterwijk@bibliotheekmb.nl. of aan de balie van de Bibliotheek.

19 september 19.30-20.50 uur in de Bibliotheek Oisterwijk, entree is gratis en bekijk ter plekke ook de boekencollectie en materialen in de Dementheek.