Care Inn

Fiets langs zonneparken van Zonnemaatje in omgeving Haaren


Op zaterdag 21 september 2024 organiseert energiecoöperatie Zonnemaatje Duinboeren opnieuw een (duurzame) verenigingsactiviteit. Ook mensen die nog geen lid zijn, zijn welkom. In de middag kun je deelnemen aan een fietstocht vanaf en langs locaties waar een Zonnemaatje duurzame energie opwekt. Ook bezoeken we een van de nieuwe locaties die we op korte termijn verwachten te ontwikkelen.

We verzamelen om 13.00 uur bij de opweklocatie van Zonnemaatje Nemerstroom op het terrein van de rioolwaterzuivering (RWZI) in Haaren. Die ligt verscholen in de bossen langs het spoor Oisterwijk–Boxtel, op circa 500 meter vanaf de zuidelijke doorgaande weg Oisterwijk-Haaren. Als je het adres van Brasserie De Schaapjes ingeeft in je navigatie is het gemakkelijk te vinden: Oisterwijksedreef 12, Haaren. Bij de inrit van De Schaapjes zie je aan de andere kant een doodlopend weggetje, de Bosseweg. Na circa 400 meter op de Bosseweg ligt rechts de RWZI Haaren van waterschap De Dommel, 100 meter verder bevindt zich de opweklocatie van Zonnemaatje Nemerstroom. Daar kunnen we zien hoe onze zustercoöperatie met bijna 2.000 zonnepanelen op het voormalige vloeiveld duurzame energie opwekt. Ter plekke is ook een kofferbakravitaillering (om in fietstermen te blijven) gepland met frisdrank en een stroopwafel.

Daarna fietsen we via Haaren naar Helvoirt. Onderweg komen we langs twee van onze eigen opweklocaties: Helvoirtseweg 25A in Haaren (rechts van de weg) en Molenstraat 26 in Helvoirt (aan de linkerzijde van dezelfde weg). Daar kunnen we, net als vorig jaar, ook een kijkje nemen.

We vervolgen onze weg via het dorp Helvoirt naar een van onze nieuwe projecten: de biologische melkveehouderij De Kerkhoeve aan De Heikant 10A in Helvoirt. Als alles volgens plan verloopt, komen we daar na ongeveer 12,5 kilometer fietsen om 15.00 uur uiterlijk aan. Ook bij De Kerkhoeve kun je iets eten en drinken.

Uiteraard is het ook mogelijk de vier locaties per auto te bezoeken of alleen naar het begin- of eindpunt te komen. Aanmelding vooraf is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld in verband met de versnaperingen. Dat kan door vóór 20 september een e-mail te sturen naar de voorzitter van Zonnemaatje Duimboeren: herman.brinkhoff@kpnmail.nl.

De start is bij de waterzuivering tussen Oisterwijk en Haaren.