Care Inn

Film: Piraten slaan toe in Oisterwijk…


Zaterdag 14 en zondag 15 september gaat het los in het Natuurtheater: de sprankelende muziektheater voorstelling “De Piraten van Penzance”. Het is een première voor de onlangs opgerichte vereniging “Downsouth Oisterwijk”, die een aanvulling wil bieden op het huidige cultuuraanbod. Daarom geen eigentijdse musical, maar een teruggreep naar de Victoriaanse tijd, met schilderachtige personages, hilarische plottwists, sprankelende muziek en heel veel Britse humor.

Deze voorstelling is een proefballon: als het werk van  Gilbert en Sullivan het publiek net zo voor zich weet te winnen als de makers, dan kan het rekenen op een vervolg in de komende jaren.

Het verhaal gaat over een jonge piraat die besluit de piraterij de rug toe te keren en voor het rechte pad te kiezen. Uiteraard lopen de dingen anders. Met de medewerking van drie koren met ieder een imposante staat van dienst (all-female groep Dès Unique uit Tilburg als de generaalsdochters, Mannenkoor Daan Zomer uit Utrecht als de piraten en leden van Mannekoor Dubbel Zes uit Den Bosch als het dappere politiekorps) en een cast van doorgewinterde solisten (Ivar Costenoble, Kathelijn van Dongen, Rick Sessink, Sil van den Hout, Brigit Kolen en Mark Zielhorst) .

Spelen in de openlucht is altijd een uitdaging, vooral in een zo onvoorspelbare zomer als dit jaar. Gelukkig hoeft het publiek niet te vrezen voor natte kleding: bij vooruitzichten op regen wordt de voorstelling verplaatst naar de theaterzaal van Cultuurcentrum Tiliander.

Kaartverkoop en informatie: www.downsouthoisterwijk.nl

Oisterwijk in Beeld