Care Inn

Gemeente Oisterwijk: Basisschool de Bunders gaat de strijd aan tegen elektronisch afval


​Basisschool de Bunders uit Oisterwijk doet van 16 september tot en met 10 oktober 2024 mee met de E-waste Race. Tijdens de E-waste Race gaan leerlingen van basisschool de Bunders en leerlingen van 9 basisscholen in Oss de strijd aan door zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten aan anderen door te geven, te laten repareren of in te zamelen voor recycling.

Op deze manier leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik, repareren en recyclen. Na een gastles gegeven door gedreven experts zijn de scholieren klaar om ook daadwerkelijk hun steentje bij te dragen aan het circulair maken van Nederland. De kinderen zorgen ervoor dat zoveel mogelijk klein elektronisch afval een tweede leven krijgt.

Het project is officieel van start gegaan met een kick-off op basisschool de Bunders in Oisterwijk. Wethouder Eric Logister opende de race: “De jeugd heeft de toekomst, je kunt wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen met bewustwording over circulariteit. De E-waste Race ondersteunt daarin op een leuke én leerzame manier. De kinderen leveren een prachtige bijdrage aan de circulaire economie. Dat ondersteunen wij van harte!”

De scholen die in gemeenten Oisterwijk en Oss meedoen zijn: OBS Mettegeupel, De Lockaert, De Bunders, Sterrebos, SBO Het Baken, Klimop, St. Lambertus, De Linde, Vrije school ’t Kleurenbos en t Schrijverke. De E-waste Race Oisterwijk en Oss is mogelijk gemaakt door de gemeenten Oisterwijk, Oss en Stichting Open.

 

Bron: Gemeente Oisterwijk ​

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de gemeente geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van gemeentelijke persberichten.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)