Care Inn

Geslaagde reünie bij Oysters Colts uit 1992

Zaterdag 14 september was het zover. De reünie van het Colts team 1992. Een mooi initiatief van Bas Wijffels en Jochem Jonkers.

door Joris van de Braak

Op initiatief van Bas Wijffels en Jochem Jonkers lukte het om met vrijwel alle heren uit het legendarische Oysters coltsteam uit 1992 bij elkaar te komen! Het werd een geweldig mooie dag, met ontelbare flashbacks uit onze oude gouden tijd. De memorabele wedstrijden tegen onze coltsvrienden van de Dukes en Den Haag, de onvergetelijke trip naar Illkley inclusief busstop bij het plaatsje Rugby, maar ook de gezamelijke avonden bij Curnonsky, de ritjes naar de wedstrijd bij Leo in de auto, de Honda-SS club, we hadden meer dan voldoende herinneringen om met elkaar weer op te halen. We genoten van een fantastische pot rugby die het eerste liet zien tegen onze voormalige aartsrivalen van HRC.

Colts reünie 1992 (Bron: Oysters.nl)

Daarna trokken we de kicks weer aan en bleek aan de hand van wat passing, scrumming en kicking testjes, dat het voormalig gouden duo Estiën Bicker en Bjorn Vervoort het spelletje nooit verleerd te zijn. Diederik Backelandt liet zich als vanouds verleiden met tomeloze inzet, zijn achillesspees was echter niet voorbereid op dergelijke mentale oerkracht, waardoor net als vroeger niet iedereen ongeschonden uit de strijd kwam.

Het werd daarna een gezellige en late avond, met gepaste hits uit die tijd, een heerlijke BBQ, een mooie speech van onze oudtrainer Eddy Bicker, een mooi historisch overzicht van Max Gooijaarts, en uiteraard de nodige kannetjes bier. Wat mooi om te zien en te voelen dat onze mooie sport, en onze club zulke gave vriendschap voor eeuwig kan opleveren!!

Anno nu was er nog meer Oysters nieuws:

Cubs moeten nog op stoom komen

door Wietse Brouwers

We hebben thuis gespeeld tegen Rotterdam en verloren met 5 tegen 27. Iedereen had er zin in om weer een wedstrijd te spelen. Het is jammer dat we hebben verloren. De tackles gingen goed. Rotterdam had wel sterkere spelers in de scrum, maar toch was de scrum stabiel. De eerstejaars hebben hard gewerkt en deden het goed in hun eerste wedstrijd. We moeten sneller bij de rucks zijn. Ook moeten we sneller en meer overspelen. Daar moeten we aan werken. Het mooiste moment van de wedstrijd was toen we een try scoorden.

De junioren gingen aan de haal met de overwinning (Bron: Oysters.nl)

Junioren aan de haal met de overwinning

door Mees Moonen

Afgelopen zaterdag speelden we een wedstrijd tegen RC Aachen, uit Duitsland. Het was Super Saturday op de club dus alle jeugdteams en het eerste team speelden thuis. Om 11:00 uur stonden alle spelers omgekleed op het veld klaar voor de warming-up. Tijdens de warming-up hebben we nog even doorgenomen waar we die week op hebben geoefend en toen gingen we alweer de kleedkamer in. Nadat we de kleedkamer ingingen hebben we nog de laatste dingen doorgenomen en gingen we naar buiten. De wedstrijd begon rommelig, veel scrums en penalty’s en de meesten stonden nog te slapen. Tegen het einde van de eerste helft werd het wat beter, maar de scrums en penalty’s bleven maar komen waardoor het moeilijk was om structuur in het spel te krijgen en om uit te voeren waar we op de training op hadden geoefend. Onze eerste try resulteerde uit een interceptie van Huub, dat lukte omdat we hele goede druk uitoefende op de tegenstanders, de tweede try kwam van Hugo, die heel goed het gat zag aan de buitenkant van de ruck. Onze laatste try kwam van Lars die scoorde uit een penalty. Aan het einde van de eerste helft stond het 19-0 voor de Oysters. De tweede helft begon precies hoe de eerste helft eindigde, met veel scrums en penalty’s. In de tweede helft verzwakten we een beetje, waarna we ook 2 try’s tegen hebben gekregen en zelfs een gele kaart voor te ver te lift-tackelen. Dus iets waar we op de training op kunnen oefenen is laag tackelen, de tackle afmaken gaat prima, maar we moeten lager, want daar hebben we heel veel penalty mee veroorzaakt. De mooiste momenten van de wedstrijd zijn voor mij toen Huub de eerste try scoorde, dat kwam best onverwacht omdat het een interceptie was en toen we een penalty kregen in de last play en dat we de wedstrijd konden eindigen, dat vond ik een mooi moment omdat dat onze eerste overwinning in een officiële wedstrijd is met ons nieuwe clusterteam.

Eindstand: 19-12 voor de Oysters.