Care Inn

GUO concertinfo lokaal alleen nog bij Oisterwijk Nieuws in het nieuws


Concertorganisatie GUO laat weten dat in de lokale media alleen Oisterwijknieuws.nl nog structureel de concertinfo publiceert; Nieuwsklok stopt met de infopagina voor deze lokale culturele ‘muziekfabriek’. 

Jos Creusen – GUO

Volgens GUO staan de advertentieopbrengsten bij het lokale weekblad niet meer in verhouding tot de kosten. ‘We ontvingen nog wel een voorstel om bij te betalen. We scharen onze aangeleverde persberichten echter onder vrije nieuwsgaring. Hiervoor betalen we niet, ontbreekt het ons sowieso aan budget en vragen we andersom evenmin vergoedingen. Jammer dat met name Oisterwijkse GUO-concertliefhebbers vanaf nu verstoken blijven van aankondigingen over GUO-concerten in hun eigen gemeente via De Nieuwsklok. Ook in Brabants Dagblad zien we de laatste jaren nog zelden iets over onze GUO-concerten verschijnen.’

Waar nog wel?
In haar nieuwsbrief bedankt de concertorganisatie de media die nog wel regelmatig aandacht geven aan hun proza (Want dat mag gezegd worden: de teksten van Jos Creusen over de aankomende concerten en de achtergronden van de artiesten zijn is telkens opnieuw om door een ringetje te halen!). Creusen dankt de Nieuwsklok voor de samenwerking van afgelopen jaren, en spreekt mede namens de vrijwilligers van GUO dank uit naar de media die wel structureel publiceren: ‘Online medium Oisterwijk Nieuws (met wereldwijd bereik, veronderstellen we) publiceert daarentegen wel met regelmaat over GUO, al dan niet aan de hand van onze persberichten. Ook halen we vaak muzieksite Folkforum, zowel met onze persberichten als met concertrecensies inclusief fraaie concertfoto’s.’

Uiteraard kunnen de vaste GUO liefhebbers alles volgen via de social media, mail en website van GUO. Voor de extra aandacht en wereldse (knipoog) verspreiding van dit lokale culturele aanbod blijft Oisterwijknieuws.nl vooralsnog doorgaan met de aankondigingen van al dit moois. Eerlijkheidshalve blijft daarbij ook voor ons de vraag of onze gratis publicaties in verhouding staan tot de vergoedingen die aan artiesten en locaties wordt betaalt, of dat een kleine onkostenvergoeding op zijn plaats is. Een vraag die wij recent aan GUO hebben voorgelegd, en waar we vast en zeker binnenkort antwoord op ontvangen.

Wij wensen de vrijwilligers van GUO in ieder geval veel succes en plezier met de organisatie van hun concerten, die sinds meerdere decennia niet meer uit ons Oisterwijk zijn weg te denken.

Lees hier alle berichten over de concerten van GUO.