Care Inn

Historie Moergestel centraal bij eerste dinsdag van de maand wandeling


Het is een route gedeeltelijk door de bebouwde kom van Moergestel en de landgoederen ten westen van Moergestel. Moergestel is al bijna 900 jaar oud, de naam komt al voor in een oorkonde van 13 mei 1147 van de kerk.

De wandeling van komende dinsdag.

Vanaf de kerk lopen we via een ‘kerkpad’ het Torenpad naar de 1 e uitbreiding van Moergestel de Korenstraat. In de volksmond noemde men dat Het Tjap. Via het klein bungalowpark (jaren zestig) naar de Papenacker I (jaren tachtig) via Het groot bungalowpark (jaren zestig) naar de Tilburgseweg. Dan komen we langs de landgoederen ‘Dennenhoef’ en ‘Zonnewende’, deze 2 landgoederen zijn gebouwd door Van den Bergh (Voormalige AaBe fabrieken). In Zonnewende zit momenteel een organisatie van de Katholieke kerk ‘Opus Dei’ en daaraan gekoppeld een horecaopleiding. Dan gaan we door het rododendronpad en komen we uit bij het Jozef Frankenpad (een natuurbeschermer). Vervolgens naar het kapelletje aan de Oisterwijkseweg, dit is gebouwd in 1939 door de Heer Schade van het landgoed De Hoge Braken, als dank voor de goede afloop van een verkeersongeluk. Via de wijk De Aanstede (jaren tachtig) en zorgcentrum Stanislaus komen we weer bij het beginpunt. Deze wandeling is 6,9 km lang, er wordt rustig gewandeld en meerdere keren kort gepauzeerd, je hoeft je niet vooraf aan te melden. De start is om half 10 bij de kerk in Moergestel.

Wil je meer info of de routekaart ontvangen, neem dan contact op via pgelden@gmail.com . Via Piet is ook informatie te krijgen over de wekelijkse wandeling.