Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Stadsgidsen pakken uit met vier unieke rondleidingen!


In oktober, de Maand van de Geschiedenis, organiseren de Oisterwijkse stadsgidsen vier unieke rondleidingen; deelname is gratis.

Een rondleiding door een gids in Oisterwijk, met deze oktobermaand vier unieke gratis rondleidingen.

Als extra aanvulling op de reguliere maandelijkse stadswandeling van Joanneskerk tot Petruskerk, is er in de maand oktober als extra elke zaterdag om 14.00 uur een kosteloze vrije inloopwandeling. Inschrijven is niet nodig, u mag gewoon aansluiten.

5 oktober om 14.00 uur is er een rondleiding in de mooie Petruskerk. Deze unieke rondleiding start bij de ingang van de Mariakapel aan de zijkant van de kerk.

12 oktober om 14.00 uur is er een rondleiding over het KVL terrein. Deze wandeling met uitleg over het terrein van de oude leerfabriek KVL start bij de (ingepakte) gedenknaald op het voorplein bij de voormalige hoofdingang.

Enorme steigers waren nodig voor de herbouw van de Petruskerktoren. (Bron: LOVO)

19 en 26 oktober om 14.00 uur is er een speciale centrumwandeling van ongeveer 30/45 minuten, waarbij het thema ‘Echt of Nep’ centraal staat. De Stadsgidsen tonen u iets wat echt lijkt, maar nep is. Start is voor het oude raadhuis op De Lind.

Voor wie meer wil weten over wat de stadsgidsen in Oisterwijk zoal doen, kan kijken op Stadsgidsenoisterwijk.nl

Weet u het nog, de brand in de Petruskerk? Bekijk hieronder de beelden van toen:

De Maand van de Geschiedenis

In de gemeente Oisterwijk werken een aantal organisaties en vrijwilligers de gehele maand oktober mee aan de Maand van de Geschiedenis. Op Oisterwijknieuws.nl/geschiedenis treft u een overzicht van alle activiteiten en een keur aan historische informatie en video’s.