Care Inn

Maand van de Geschiedenis: Vrijheidsmonologen


In oktober, de Maand van de Geschiedenis, organiseert Bibliotheek Oisterwijk een activiteit voor wie zelf een brief wil schrijven over vrijheid: De Vrijheidsmonologen.

De bevrijding na WOII (Bron: Bibliotheek Oisterwijk)

In het kader van 80 jaar vrijheid zijn er in de Bibliotheek tal van activiteiten. Zo kun je je eigen vrijheidsverhaal schrijven. Wat betekent (on)vrijheid voor jou? De blauwe banner en de rode brievenbus in de Bibliotheek markeren de schrijfplek van 16 oktober t/m 6 november.

Vrijheidsmonologen

Schrijf je brief over (on)vrijheid. Wat jij erover kwijt wilt. Steek de brief in een envelop, maar maak deze niet dicht. Schrijf je eigen adres op de envelop of het adres van iemand anders. En lever hem tussen 16 oktober en 6 november in bij Bibliotheek Oisterwijk.

Jouw input wordt gebruikt om aan heel Brabant te vertellen wat vrijheid voor ons betekent. Dit gebeurt in de vorm van gedichten, spoken word en podcast. Je kunt je brief ook terug vinden in het archief. Volgend jaar, in aanloop naar 5 mei, wordt je brief opgestuurd naar jou of naar die ander die je op de envelop hebt geschreven. Dan herinnert de bibliotheek je dus weer aan jouw betekenis die je geeft aan (on)vrijheid.

Deze activiteit is gratis en je hoeft je er niet voor aan te melden.

Bezoek ook de expositie van de Heemkunde Kring over WOII in dezelfde periode in de Bibliotheek. Of meld je aan voor de lezing van Ivo van de Wijdeven op 30 oktober over Amerika en Europa in deze tijd waarin vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Meer informatie vind je op de website www.bibliotheekmb.nl/oisterwijk of in de flyer in de Bibliotheek.

De Maand van de Geschiedenis

In de gemeente Oisterwijk werken een aantal organisaties en vrijwilligers de gehele maand oktober mee aan de Maand van de Geschiedenis. Op Oisterwijknieuws.nl/geschiedenis treft u een overzicht van alle activiteiten en een keur aan historische informatie en video’s.