Care Inn

Oisterwijkse rugby Oysters winnen en verliezen maar gezellig is het!


Junioren winnen in Eindhoven, Cubs verliezen van WRC Te Werve en er was een super gezellige TBM rugby ochtend …

Junioren winnen in Eindhoven

Door Ties Brouwers: We hebben afgelopen zaterdag gespeeld tegen Eindhoven met een mooie eindstand van 81-24 voor de Oysters. Het werd al vrij snel duidelijk wie de betere ploeg was nadat we try na try scoorden. We stonden als team “aan” en zorgden ervoor dat we ons eigen spel konden spelen. Er werd goed gecommuniceerd waardoor niemand elkaar in de weg liep en er geen onduidelijkheden waren. Ook was het goed om te zien, dat de line-outs die we zo vaak geoefend hebben, goed gingen. Er werden strakke passes gegeven en die werden goed ontvangen, waardoor we makkelijk tries konden scoren. Ik vond ook dat Huub de conversies heel goed genomen had, wat ook erg heeft bijgedragen aan onze score. Een van de mooiste momenten tijdens de wedstrijd vond ik, onder andere, toen Jelte door 5 man heen liep. Vervolgens een paar meter voor de try-line naar de grond ging en Jesse vervolgens een pic-and- go deed voor de try. Als tip voor de trainers, zou ik nog meer tijd besteden aan tackelen. Omdat er toch verschillende spelers waren die daar nog moeite mee hadden.

Cubs verliezen van WRC Te Werve

Pannenkoeken bij de Cubs (bron: Oysters.nl)

Door Rein van Assouw: Zaterdag 21 september speelden de Oysters uit tegen WRC te Werve om 12.15 in Den Haag. Het was lekker weer en de warming up ging goed. Helaas ging de wedstrijd wat minder want we kregen al snel een try tegen. Toen kwam er een gele kaart voor te Werve maar de Oysters wisten er niet van te profiteren. Toen lukte het Joe om er doorheen te komen als enigste van ons team. We speelde heel slecht en hadden ons hoofd er niet bij. We moeten meer gaan tackelen en beter gaan passen naar de buitenkant. Die ene try van Joe was het mooiste moment en ook wel gelijk het enige mooie moment van ons. Na de wedstrijd kregen we pannenkoeken. Die waren lekker.

Super gezellige TBM rugby ochtend

Omdat de eerste wedstrijden voor de TBM nog even op zich laten wachten stond er voor de TBM op 21 september een extra training gepland. Die ochtend stond ook de kraker tussen Australië en Nieuw Zeeland op het programma van de Rugby Championships. Dus de TBM ging vroeg uit de veren en hebben met z’n allen onder het genot van een lekker ontbijtje op groot scherm rugby gekeken, met bevlogen uitleg van Joris bij het spel. Na de wedstrijd op TV konden de kids zelf de wei in en hebben nog een uur lekker in de zon getraind. Het was echt een top ochtend!! Joris, Erik, en alle trainers en hulpouders dank voor jullie inzet. Wij hebben er met zijn allen flink van genoten!!